1 kg krkovice z divočáka
10 lístků šalvěje
2 lžíce sádla
sůl
Krkovici omyjeme a nasolíme.
V pevné misce rozetřeme lístky šalvěje (musí být hodně dobře usušené, nebo čerstvé) se lžící sádla na pastu, kterou krkovičku potřeme. Čím víc, tím lépe.
Podlijeme vařící vodou, přidáme lžíci sádla a pečeme d změknutí. Doba je přímo úměrná stáří divočáka, já měla naštěstí asi tak puberťáka.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Dar od švagra pekla Jana Macůrková
Teda , vy jste jedlíci !To jsou porce . Ale proč ne
Ono to jen tak vypadá, ty knedlíky byly v průměru asi 5 cm, čili těch 7 je tak akorát.
Já bych si dala jen ten šupenát s brknedlíkem.
Mám v lednici naloženou daňčí kýtu – na a divoko.
Já mám ješčtě srnčí, mladé srnčí z koloucha a daňka, uvidím, co vykouzlím.