(2250) Krkovička z divočáka na šalvěji

1 kg krkovice z divočáka
10 lístků šalvěje
2 lžíce sádla
sůl
Krkovici omyjeme a nasolíme.
V pevné misce rozetřeme lístky šalvěje (musí být hodně dobře usušené, nebo čerstvé) se lžící sádla na pastu, kterou krkovičku potřeme. Čím víc, tím lépe.
Podlijeme vařící vodou, přidáme lžíci sádla a pečeme d změknutí. Doba je přímo úměrná stáří divočáka, já měla naštěstí asi tak puberťáka.

Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Dar od švagra pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2250) Krkovička z divočáka na šalvěji

  1. Vera M. napsal:

    Teda , vy jste jedlíci !To jsou porce . Ale proč ne

  2. lakysa22 napsal:

    Já bych si dala jen ten šupenát s brknedlíkem.
    Mám v lednici naloženou daňčí kýtu – na a divoko.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..