1 kg krůtích žaludků
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky
sůl, pepř,
majoránka
6 stroužků česneku
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Krútí žaludky omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 1,5 hodiny, až jsou měkké.
Vyjmeme z vody a překrájíme na menší kousky ( já krájím na třetiny).
Vývar nevyléváme.
Na oleji zpěníme cibuli, nakrájenou na drobno, přidáme sladkou papriku a ostatní koření, nadrcený česnek a jako poslední nakrájené žaludky.
Podlijeme vývarem ze žaludků a dusíme asi 20 minut, aby maso nasálo chuť koření.
Zahustíme trochou hladké muky rozmíchané ve vlažné vodě.
Pozn: samozřejmě lze vynechat vaření, ale žaludky syrové se dost blbě krájí. Alespoň mně, a to mám nože hodně ostré. Takže předvářím. Má to ale jeden háček – aby člověk nesežpapal žaludky dříve, než přijdou do omáčky….
Vařila Jana Macůrková
No, tak to by byl můj problém – sežrala bych je. 🙂 Takže radši dělám ze srdíček – ta se nemusí předvářet a syrový maso nejím. 🙂
A proč si myslíš, že tenhle gulášek dělák pro nás dva z kila žaludků. Aby alespoň něco do toho guláše zbylo.
I můj . Věřte – nevěřte , dnešní mladé hospodyňky žaludky nevaří, děti to neznají a ani nakrájené v polévce nechtějí sníst , že je to nějaké tuhé maso ( přestože doměkkoučka uvařené). Prostě to vůbec neznají