(2258) Piemontský dušený králík na paprikách

4 králičí stehna (asi po 350 g)
2 červené papriky, nahrubo nakrájené
1 feferonka, bez semínek, na kolečka
2 cibule
2 stroužky česneku
1 svazek dobromysli (oregana)
sůl a pepř
3 lžíce oleje
100 g oloupaných mandlí

1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml bílého vína
500 ml slepičího vývaru
1 lžíce olivového oleje (já dala slunečnicový)

Omyté a očištěné stehna králíka osušíme a a potřeme solí a pepřem. V pekáčku rozehřejeme dvě lžíce  a stehna na něm z obou stran opečeme a pak vyjmeme.
Do pekáčku přilijeme jednu lžící olivového oleje a na něm osmahneme cibuli, česnek a mandle. Přidáme rajčatový protlak, jenom krátce osmahneme a podlijeme vínem. Přidáme slepičí vývar, papriky, feferonku, dobromysl a kapalinu uvedeme do varu.
Do pekáčku vrátíme zpět králíčí stehna a pod poklicí dusíme v troubě asi 75 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.

Podle Dadalovy kuchařky vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..