(225) Cukeťáky

Syrové brambory
cuketa (2 díly na jeden díl brambor)
česnek
majoránka,
vejce
hladká mouka
sůl,
pepř
Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (já polovinu strouhám na hrubém). Vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme.
Na oleji smažíme placky stejně jako bramborák.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (225) Cukeťáky

  1. Katyp50 napsal:

    Moc dobré, moc dietní. Přidala bych trošku uzeninky na drobné kousky.

    • Jana Macůrková napsal:

      Myslím, že teď budou docela často, máme na zahradě nějak nezdravě žluto…
      Kromě toho se tam rozzářily nějaký oranžový sluníčka (dýně zvaná Adéla)
      a obden sbírám kyblíček (3 l) malých červených a žlutých kouliček a hruštiček.
      Že by to byly rajčátka?

  2. raduna.ha napsal:

    Jo, jo. Dělávám je teď často. Hlavně pro návštěvy. Ale já
    dávám brambory a cuketu asi tak napůl a ještě trochu i polohrubé
    mouky a ze dvě lžíce mléka. A smažím teňounké na sádle. Máme
    rádi ty „krajkové“ okraje na nich.

  3. Ivana P. napsal:

    Tak dnes je mají jako novinku na seznamu

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..