Syrové brambory
cuketa (2 díly na jeden díl brambor)
česnek
majoránka,
vejce
hladká mouka
sůl,
pepř
Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (já polovinu strouhám na hrubém). Vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme.
Na oleji smažíme placky stejně jako bramborák.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Moc dobré, moc dietní. Přidala bych trošku uzeninky na drobné kousky.
Já si k nim dala to trampské retro – byly opečené špekáčky.
Skvělá volba paní kuchatko!
Myslím, že teď budou docela často, máme na zahradě nějak nezdravě žluto…
Kromě toho se tam rozzářily nějaký oranžový sluníčka (dýně zvaná Adéla)
a obden sbírám kyblíček (3 l) malých červených a žlutých kouliček a hruštiček.
Že by to byly rajčátka?
Jo, jo. Dělávám je teď často. Hlavně pro návštěvy. Ale já
dávám brambory a cuketu asi tak napůl a ještě trochu i polohrubé
mouky a ze dvě lžíce mléka. A smažím teňounké na sádle. Máme
rádi ty „krajkové“ okraje na nich.
KRAJKY! U nás taky. Otec mých dětí říkával, že tohle jsou krajky, který může chlap nosit i do práce a ještě mu je
druzí chlapi závidějí..
Tak dnes je mají jako novinku na seznamu