(2265) Krupicové noky

1/2 l mléka
sůl
máslo
20 dkg dětské krupičky
2 vejce

Z půl litru mírně osoleného mléka s kouskem másla a z dvaceti dek dětské krupičky uvařit hustou kaši, po zchladnutí vmíchat dvě celá vajíčka a pak tvarovat kuličky velikosti něco mezi ořechem a vejcem, obalit je v krupičce a vařit cca 8 minut. Jsou vynikající, lehké, moc dobré. Lze je použít  k nějaký omajdě nebo i na sladko.

Recept poslala Sharka, foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (2265) Krupicové noky

  1. kvetula.v napsal:

    To vypadá velmi zajímavě .😋 Určitě brzy vyzkouším. Jsou to inkredence vždycky doma k mání. Jen nevím, pro kolik strávníků to tak asi bude dávka, když Šárka vše vaří ve velkém? 🤔
    Zkusím půldávku. Když toho bude moc, našťouchám to do chlapa jako do husy😉😎

  2. Jiřina napsal:

    Kuličky vypadají perfektně, já taky určitě vyzkouším. Je to těsto podobné jako na odpalované věnečky, jen místo hrubé mouky je tam krupička. Ráda věřím, že jsou lehounké. 🙂

  3. Vera M. napsal:

    Já tyhle a ještě podobné myluju – Díky , Sharko , mladé hospodyňky určitě ocení .
    Já papám často a jsou opravdu jemné

  4. Imelda napsal:

    Takto dělám odpalované těsto na ovocné knedlíky. Jen dávám, jak píše Jiřinka, hrubou mouku 25 dkg a jedno celé vejce a jedem žloutek. Je to tak na 2-3 porce.
    Moje známá z tohoto těsta dělá nočky, třeba ke špenátu.

  5. Jana Macůrková napsal:

    Nebylo by lepší jich alespoň pár uvařit, než dát ilustrační fotku? Pořád mám nějaký blbý pocit z těch ilustračních, kde je přímo jídlo.

    • a.rena napsal:

      Mně konkrétně toto ilustrační foto nevadí. A všeobecně – kolikrát něco uvaříš, nestihneš vyfotit, protože se ti to nezdá a pak už není co fotit. A než nechat recept zapadnout, je lepší přidat ilustrační fotku. Nebo máš recept a momentálně jídlo nevaříš… Nejsme profíci. Tak asi tak. Však ty jsi kolikrát taky dávala ilustrační fotku a nevadilo.

      • Jana Macůrková napsal:

        Ilustrační fotky dávám u VZK a i tady se snažím mít svoje (nafotím si třeba maso, když přijedu z nákupu, ovoce ap.) Mně jde spíčš o to, aby nás někdo nenapadl, že používáme jeho fotky, však už se to stalo. A nabyla jsem dojmu, že sharka38 vaří hodně, tak si myslím, že ten recept mohl chvilku počkat. Koneckonců receptů máme dost.

        • Haderach Kwisatz napsal:

          1. je to výřez, ne celá fotka, takže nebezpečí je minimální
          2. když dostanu recept bez fotky, nebudu na zkoušku vařit pár kousků, na to prostě nemám čas a ani chuť
          3. tenhle recpet poslala bohužel Sharka bez fotky a teď má dovolenou
          4. nemohl počkat, recepty mám naplánované tak akorát vždycky na týden dopředu – nechci to syslit, aby se pak na něčí recept dostalo s dvouletým zpožděním
          5. jestli chceš, klidně obrázek vyměň, nejsem na PC a z mobilu to nedám. Ale pak budou komentáře působit fakt divně

  6. lakysa22 napsal:

    Nevnadilo by mi, ani kdyby byly vyfocené inkredence – krupička v sáčku, mlíko ve flášce – vždyť by to nebylo poprvý. A kulatý knedlíky si umí představit každej.

  7. Francizska napsal:

    Recept je to zajímavý, neznám to. Určitě zkusím. Líbí se mi to.

  8. BOYE napsal:

    Pěkně! Po odpalovaných nocích od 59, musim zařadit i tyhle. Noky se u nás šplhají čím dál výš. A to není tak dávno, co jediné noky, které jsem vařila, byly do uhlířiny. Tedy krom polévkových a takových těch věcí, co se noky nejmenujou, ale jsou (šlejšky a spol). Tak Sharko, dík!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..