(2268) Vepřový gyros

375 g vepřové maso
gyros koření
ledový salát
1 okurka
250 g rajčata
česnek
300 g bílý jogurt
pažitka
2 lžička citronová šťáva

sůl
pepř mletý
4 ks houska
černé olivy nebo zelené olivy
citron na ozdobu

Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Masem, nakrájenou zeleninou a dresinkem naplníme 4 rozkrojené housky. Pečivo přiklopíme a na talířku zdobíme na plátkem citronu a olivami.
Jediné, co jsem nedala, byly olivy. Koření mi přivezla dcera z Kréty.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2268) Vepřový gyros

  1. Vera M. napsal:

    Výborné jídlo , akorát já to koření ( vždycky všude ) , když maso smažím na oleji , tak dávám na posledních pár sekund . Těch 10 minut bych se bála , že to bude hořké ?

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Příště to zkus nacpat do pita chleba, vejde se tam toho víc a líp se to jí. A máš recht, olivy nene. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..