1 cuketa
6 syrových brambor
hladká mouka
mléko, 2 vejce
česnek
majoránka
pepř, sůl
olej
Brambry nastrouháme na jemno, přidáme mléko, česnek a koření, vejce a hladkou mouku a vše dobře promícháme.
Cuketu nakrájíme na kolečka, zbavíme semen a měkkého středu.
Cuketová kolečka dáme na olej a několik minut ji pečeme.
Poté do středu lžící vložíme bramborákové těsto a pečeme postupně z obou stran do zčervenání.
Podáváme samotné se zeleninou nebo jako přílohu k masu.
Pozn: stejná kolečka můžeme vyrobit i z paprik – viz fotografie.
Připravila Jana Macůrková
Omlouvám se za opožděné recepty, ae déšť mne dokonale uspal. Vstávala jsem v 9.00
Pche, počkej příští tejden! Když nedám večer, tak před desátou nebude. 🙂
Do paprik dělám volský oka, bramborák by mě nenapadnul, ale dobrý.
Mě zase nenapdly ty volský oka. Ale taky dobrý…
Já to kdysi někde viděla jako obrázek a líbilo se mi to.
Bramboráky máme rádi hodně tenké a nejvíc křupavé kraje, takže v rámečku je dělat nebudu. Ale líbí se mi nápad s volskými oky. Díky za inspiraci.
Ten rámeček můžeš nakrájet velice tenký, my máme rádi trochu silnější, cca 5 mm, ale jde i slabší. Potom samozřejmě naplnit hned a smažit od začátku celý naplněný rámeček.
Aby byly hodně ķřupavé okraje,přidávala moje babi krupičku.