malá hlávka bílého nebo červeného zelí
cukr
sůl
ocet
cibule
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno, posypeme lžičkou cukru, přidáme sůl a ocet necháme v misce do rána až zelí pustí šťávu.
Toť vše.
Zajímavý by asi byl tento salát z obou barev zelí.
Jednoduchý salát, který má rád Vlastik, připravila Jana Macůrková
Jani , to není dobrý nápad . To bílé se smíchá s červeným a vznikne šedé. Buď ráda , žes to nezkusila . Raději každé zvlášť . To jsem jednou jedinkrát zkusila a nedopadlo to
Já jsem zase jednou přidala do hovězí polívky s různou zeleninou i kousek! červeného zelí a i když chuťově to poznat nebylo, tak vzhledově, kdyby mi to někdo dal, tak to asi nejím 🙂 – taky taková podivná šedivá barva… takže ani vývaru červené zelí nee
Ono je ale otázka, jestli se to zelí chová stejně za tepla i za studena. Až budu mít obojí zelí a syrové, tak to zkusím, za ten malý kousek na pokus to stojí.
🤣🤣🤣
No, a když nemáme čas nechat to stát, tak zelí nakrouhané na nudličky lehce prosolíme, rukama pořádně promačkáme a necháme stát tak půl hodiny, stačí. Cukr pak použijeme moučkový.
To promnuté je super rychlé a křupavé.
Pro barvu je tam fajn jemně strouhana mrkev.Ale to už jsou zase variace já vím.A majonéza a je z toho zas něco jiného…
Zelný salát jen ze zelí a cibule je fajn já bych tam šoupla i trochu kopru protože ho mám ráda.
Recept…eee, 141?
A dobře děláš, mňam . Taky miluju
Teď se saláty moc hodí a z nového zelí je určitě perfektní. 🙂