(2275) Zelný salát z hlávkového zelí

malá hlávka bílého nebo červeného zelí
cukr
sůl
ocet
cibule
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno, posypeme lžičkou cukru, přidáme sůl a ocet necháme v misce do rána až zelí pustí šťávu.
Toť vše.
Zajímavý by asi byl tento salát z obou barev zelí.

Jednoduchý salát, který má rád Vlastik, připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2275) Zelný salát z hlávkového zelí

  1. Vera M. napsal:

    Jani , to není dobrý nápad . To bílé se smíchá s červeným a vznikne šedé. Buď ráda , žes to nezkusila . Raději každé zvlášť . To jsem jednou jedinkrát zkusila a nedopadlo to

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    No, a když nemáme čas nechat to stát, tak zelí nakrouhané na nudličky lehce prosolíme, rukama pořádně promačkáme a necháme stát tak půl hodiny, stačí. Cukr pak použijeme moučkový.

  3. Jiřina napsal:

    Teď se saláty moc hodí a z nového zelí je určitě perfektní. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..