1 větší nebo 2 menší kedlubny
sůl
hladká mouka
2 vejce
tvrdý sýr (méně tučný)
strouhanka
Kedlubny (měla jsem menšího giganta) oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.
Dáme do slané vody povařit si na 10 minut. Je dobré je předvařit, jinak jsou tvrdé.
Z vajíček, hladké mouky a najemno nastrouhaného sýra vytvoříme těstíčko.
Uvařené a vychladlé kedlubny překrojíme vždy na polovinu, namočíme do těstíčka a obalíme ve strouhance.
Smažíme pomalu ve vyšší vrstvě oleje (já smažila ve fritéze), ale myslím, že by to šlo i na pečícím papíře, postříkat olejem a péci v troubě.
Pozn: inspirovala jsem se na PŽ, ale s úpravami a bylo to kupodivu nejen jedlé, ale i dobré..
Jana Macůrková
Před chvilkou jsem četla recept na smaženou kedlubnu na Seznamu a vidím, že je i tady. Nikdy jsem ji smaženou nejedla, ani mě to nenapadlo. Mám dvě větší, dnes jsem dávala do zeleninové polévky. Protože kedlubny máme rádi, tak určitě vyzkouším. 🙂
Ono už to visí na swznamu několik dní. A protože jsem v sobotu smažila květák, tak jsem si ze zahrádky přinesla jeden menší gigant a vyzkoušela.
Takze jako celer? Wow…
Jo..a kdyz ji nebudes chtit varit.tak nastrouhat a suroviny jako na trojobal a strouhanku si nechat i trochu na obaleni😉 rikame tomu střapaté řízky
Zajímavý.
Variace na kedlubnové karbanátky.
Už jsem je kdysi dělala, děkuju za připomenutj. A k tomu celerové, aby bylo pestřejší, ty dělám tenké, pak chutnají jako smažený žpampión😋
Před časem jsme zkoušeli v trojobalu mrkev i kedlubnu- tenké plátky bez povaření , stejně jako dělám celer. Nebylo to špatné, ale celer je u nás TOP 1 spolu s květákem. 😎
On ten kedluben opravdu chce povařit. Já jsem kousek zkusila bez povaření a není to ono. Ten povařený více připomíná květák.
Jaj, zrovna nedávno jsem četla recept někde na webu (na PŽ to nebylo) a říkala jsem si, jak to může chutnat. Tak dík, vyzkouším 😉
Měla jsem kolegyni, které děti nechtěly jist zeleninu.Tak prostě
obalila a osmažila,co šlo a to snědly.,….