500 ml perlivé vody
10 cl bílého rumu
2 limetky
½ granátového jablka
2 lžíce grenadiny (šťáva z granátového jablka)
2 lžičky třtinového cukru
čerstvá máta (máta mochito)
led
Granátové jablko oloupeme a opatrně vyklepeme semínka. Limetky očistíme a nakrájíme na osminy.
Cukr, limetku, část granátového jablka a mátu rozdělíme do sklenic a vymačkáme. Přidáme grenadinu (šťáva z granátového jablka), rum, led, zbylé granátové jablko, sodu a dobře promícháme. Ihned podáváme.
Pozn: místo limetky lze použít citron, kterým i dozdobíme vysoké sklenice.
Letní osvěžení připravila Jana Macůrková
Vzoreček by nebyl? Nadělalas mi chutě…jen mi prosím řekni, mě neznalé -já myslela, že se z gran.jablka jen vyklepá ve ají semínka…
Taky by mne zajimalo, jak se loupe granat.jablko..vzdycky jsem ho prekrojila a vyklepala nebo na lisu na citrony odstavnila..loupani mne ani nenapadlo…myslela jsem, ze to nejde..tak se na tu vychytavku tesim..🤗
Nevím, jaké s ním máš zkušenosti ty, ale já naříznu slupku, kousek odloupnu, vyndám semínka, odloupnu další kus slupk a tak pořád. Nepřekrajuji ho, protože pak bych byla upatlaná od šťávy až za ušima.
no vždyť píšu,že vyklepávám nebo vymačkám jako citron na tom ručním lisu…..loupání mne nenapadlo,slupka je tvrdá jak beton, když ho tady občas koupím… prubnu tvůj postup…
Reklamace – kde jen ten rum? 🙂 Ve skleničce není. 🙂 A včera byl Meznárodní den rumu…
No jo, máš pravdu, my jsme ho taky poctivě slavili, každou flašku zvlášť, jen jak mělo dojít k vyhlášení vítězů, už jaxi nikdo nebyl mocen slova🍷🍷🍷🍷🍷
To si umím představit.
Věř mi, neumíš!!