4 ks králičích jatýrek
sůl
máslo
houskový knedlík
okurkový salát
Vlastíkova maminka měla ráda králičí jatýrka jen tak na másle. Posolila je, na pánvičce je několik málo minut opékala na rozpuštěném másle, kterého dávala docela dost. A proč? Protože králíčka podávala netradičně s houskovým knedlíkem.
Příloha – okurkový salát.
Na recept tchýně si vzpomněla Jana Macůrková
Houskové knedlíky polité máslem bych asi nebyla schopná pozřít na rozdíl od brambor. Ale pokud to tak maminka měla ráda, proč ne, sto lidí, sto chutí. A játra bych raději solila až po dokončení, aby náhodou nedostaly cirhózu. :-))
Mně to taky ze začátku připadalo podivné, ale když jsem ochutnala, už jsem pochopila. Ono je to kupodivu hodně jedlé. A jak jsme byli posledně v Makru, tak tam měli králičí jatýrka, na tácku, 4 kousky, takže přesně pro nás dva. A tak jsem oprášila recept.
Jatra bych si dala hned. Ale to soleni me taky prekvapuje, celej zivot mi vtloukali do hlavy „jatra solit az nakonec“.
Vepřová a hovězí solím až nakonec, ale králičí a drůbeží jdou osolit bez problémů hned.
Věřím ti, nikdy jsem to takhle nezkoušela (myslím se solením).
Nicméně – dostala jsem chuť na játro, mám v mrazáku kuřecí, jdu je vylovit. Ale budou jen restovaný s cibulkou a chleba k tomu.
Já teda solím játra taky až na konec …. ale pokud vám to tak chutná …..