(2190) Gulášovka z bedel

malé hlavičky bedel
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky
malá lžička pálivé papriky
olej nebo sádlo
česnek
majoránka
pepř, sůl
brambory
Bedly nakrájíme na proužky (od kraje ke středu hlavičky).
Na oleji nebo sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme papriku, bedly a chviličku mícháme. Zalijeme vařící vodou a povaříme asi 5  minut.
Přidáme česnek, majoránku, pepř a sůl.
Přidáme oloupané na kousky nakrájené brambory a vaříme až jsou brambory měkké.
Přidáme krajíc měkkého chleba.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2190) Gulášovka z bedel

  1. Vera M. napsal:

    Máš štěstí , že se dostaneš k bedlám. Já tuhle falešnou dršťkovou dělám z hlívy . Je to moc dobré jídlo . A přidávám kmín . Taky nezahušťuju

  2. Iva Janovská napsal:

    A dost, tohle je týrání neviňátek! Jak se píše v mých oblíbených Rychlých šípech: „Štastní lidé, tihle venkované, kdypak my vě městě užijeme takovou legraci:“. Ještě, žes gaograficky určila, kam na lov! Začnu u Vás za barákem,…. :-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..