400 g tvrdého strouhaného sýra
1 měkký tavený sýr
kečup
křen
citron
česnek
mandle
strouhaný kokos
Tvrdý sýr smíchejte s měkkým sýrem, aby vznikla hmota, ze které můžete tvarovat kuličky. Množství rozdělte na třetiny. Do jedné vmíchejte kečup, do druhé jemně nastrouhaný a citrónovou šťávou ochucený křen, do třetí utřený česnek. Do kousku hmoty zabalte oloupanou mandli, tvarujte kuličky, obalujte ve strouhané kokosové moučce. Před podáváním nechte vychladit.
Z PŽ opsala Ivanka
Hm…a vrzoreček zase nikde?? To je závaźnej nedostatek, bylo by třeba s tím něco udělat..🥺
Technická – v kokosu obalený a s mandlí uvnitř je Raffaello. (Reklama praví: „Raffaello. Mandlové srdce v jemném krému zasněžené čerstvým kokosem.“) Mě tam v sýrovém provedení ten kokos ruší, obalím to ve strouhaných ořechách – ale líbí se mi to a na nějakou oslavu to určitě spáchám.
mne kokos a kečup (ale to je můj probliém)..hele,když se vmíchá nasekanej medvídek (česnek), nebo se to v něm i obalí, taky to nevypadá blbě… a s nakládaným zeleným pepříkem, je to taky dobrý…
Já nedávám taveňák, ale nějaký čerstvý sýr, nebo termizovaný. Když je dobrý až vynikající ten tvrdý, funkci pojiva zvládne i plnotučný tvaroh. Kečup neee! Ale třeba sekaná sušená rajčata, červenou adžiku, harissu. A neee kokos. Aby to vypadalo jako Raffaello, strouhám bílý sýr. A nejraději obaluju ve všem možném, aby byly koule baravné. Východní Slované mě naučili obalovat v nastrouhaných tyčinkách surimi, vynikající jsou chilli vločky, kopr… Jo a mandlové srdce měním podle toho, co přijde navrch. Koule vedou! I když už pak to Raffaello ani nepřipomínají…
Já bych měla problém se sýrem a kokosem – slané a sladké …. to prostě dohromady nejde, ne?