(2292) Hrášková polévka, zelená VZK 1498

Zelená – zahušťuju, pokud je potřeba, nastrouhanou syrovou bramborou, ale nezasmažuju, dám vařit cibuli, česnek a nové koření, pepř a vavřínek, trošku soli a přisypu hrášek, jak to přejde varem, odeberu čtvrtinu kuliček hrášku a zbytek rozmixuju, následně vrátím kuličky hrášku, přidám trošku smetany a je hotovo..na talíři přizdobím hoblinkami parmazánu nebo slaninovým chipsem. Ale víc oblibuju hrachovou- ze sušenýho hrachu….tam zasmažuju a zalévám hrách uzeným vývarem, nebo dám k hrachu vařit uzený křížový kosti….   Sharka68

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..