(2295) Kukuřičné smaženky VZK 1797

Asi 1 litr mražených kukuřičných zrn (nebo z konzervy), 1/8 l mléka, 2 vejce, 5 dkg másla, olej na smažení, mouka, sůl, pepř.
Zrna nameleme nebo rozmixujeme, vzniklou kaši přidáme do rozšlehaných a ochucených vajec s mlékem a rozpuštěným máslem, vmícháme tolik mouky, aby vzniklé těstíčko bylo husté jako na kapání do polévky, do rozpáleného oleje vkládáme po lžíci těsta a smažíme po obou stranách, podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory, případně jíme samotné, můžeme horké posypat strouhaným sýrem… (parmazán nebo chedar je moc dobrá volba)  Sharka68.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..