500 g vlašských ořechů
1 lžíce kakaa
250 g máslo
50 g cukr moučka
Vlašské ořechy umeleme na jemno a ještě doporučuji rozmixovat.
Smícháme s máslem, kakaem a trochou cukru moučka a tyčovým mixérem vyšleháme do pěny. Dáme vychladit do ledničky.
Používáme jako krém na sušenky, dorty, nebo jako nutelu na pečivo.
Připravila Jana Macůrková
Na první pohled jsem myslela, že je to škvarkovka – já mám asi dneska škvarkovej den. Rozumím tomu dobře – rozsekat a rozmixovat ořechy a pak znova mixovat s tím máslem? Nebude to moc mastný? Ořechy pustí olej… Někde tu máme recept na bramborovej dort (351), ten by s tím šel promazat…
Když to mixuješ krátkou dobu, tak olej nepustí. A s tím máslem v ledničce to krásně ztuhne, a namazat na bílej chleba….A ten dort, to máš pravdu, to by šlo. Koneckonců do jakéhololiv dortíku…
Tak úplně offtopic – ulovila jsem u řezníka škvarkovou pomazánku. Normálně jsem MUSELA! 🙂
Jo, jo, když musíš, tak musíš…..Já jdu krájet houby, opět dva košíky.
Přijde mi to spíš jako krém než pomatlánka
Jde to použít obojím způsobem.
Koukám , že Vánoce začínají vykukovat . Alespoň mi to připomnělo slepování cukroví . Jajaj, za chvíli je to zase tady
Nestraš, jestli něco nemám ráda, tak jsou to Vánoce.