Máslo
hladká mouka
vývar nebo kostka masoxu
čerstvé houby
sůl
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme vařící vodou (poté přidáme masox) nebo vývarem a dobře rozmícháme.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky (já měla 2 bílé smrkové hříbky a několik borových (panských). a na másle podusíme cca 15 minut.
Přidáme do polévky a ještě asi 10 minur povaříme.
Připravila Jana Macůrková
Tak a to je pro tento týden vše. Jedu si k Pavle pro švestky a budu zavařovat.
Já už màm šůfestky v troubě..povidlujou se.
Já budu dělat kompot, ten chce náš Vašek, přivezli jsme skoro 30 kg velkých sladkých fialových koulí.
Já jsem si dala loni pár takových na kusy nakrájenych do mrazáku a v zimě si udělala bramboráky se švestkami. Je to zvláštní dobré jídlo
Naše babička to taky pekla v troubě, a někdy i s jablkama, ale šfestkové jsou lepčejší!
Někde tady je recept na brambrák se švestkami, ale i s borůvkami.
Po vypeckování asi 20 kg švestek se mi tohledat nechce.
Nemusíš noc hledat , já jsem měla na mysli, že dávám taky do mrazáku
Švestky a jahody zamrazit jdou, špatné zkušenosti mám ale s meruňkami, ty mi vždycky zhnědly.
To jsem pochopila. I když mi to ted dneska po tom zavařování vůbec nemyslí.