(231) Palačinky se špenátem

Palačinky:
0,5 l mléka, 2 vejce
hladká mouka dle potřeby
sůl, olej na smažení

Špenát:
1 mrazený špenátový protlak
2 vejce, 2 dcl mléka
lžíce másla
hladká mouka

strouhanka na případné zahuštění špenátové náplně
česnek, sůl

Z ingrediencí na palačinky  smícháme hladké řídké těsto.
Smažíme na malém množství oleje na ploché pánvi, množství vyjde tak na  8 – 10 tenkých palačinek.

Z hladké mouky a  másla připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozmícháme na hladkou hustší hmotu. Přidáme rozmrazený špenátový protlak, prolisovaný česnek a sůl a za stálého míchání vaříme asi 6 – 8 minut. Vmícháme vejce a ještě asi 5 minut mícháme. Pokud j hmota příliš řídká, přidáme 2 – 3 lžičky strouhanky.

Špenátovou náplň natřeme na palačinky, srolujeme a ještě můžeme nechat v troubě zapéci.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (231) Palačinky se špenátem

  1. Ivana P. napsal:

    Tohle já můžu, jen místo protlakovaného špenátu používáme listový – buď zamražený nebo čerstvý (spařený). Někdy v kombinaci s anglickou/uzeným.

  2. Katyp50 napsal:

    Jo, palačinky se špenátem můžu, já mám moc ráda listový.
    Kamarád to dělával ještě tak, že je pak v pekáčku zalil trochou šlehačky, posypnul sýrem a zapekl.
    Ovšem co jsem jednou jedla a měla jsem pocit, že vrhnu byly stejně udělané palačinky, které osoba dotyčná vařivá vložila do pekáčku, nalila na ně 2 pixly drcených rajčat, zasypala nivou a dala zapéct. Ta chuť rajčat se špenátem + nivou mi fakt nesedla.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..