(2319) Zavařujeme houby II.

čerstvé houby
olej nebo sádlo
sůl
Houby pokrájíme na kousky a na oleji nebo sádle je dusíme asi 3/4 hodiny.
Přendáme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 2 x 30 minut.
Otočíme víčkem nahoru a necháme vychladnout.
Pozn: byl to čirý experiment. Majíce více hub, než se vešlo do mrazáku, zkusila jsem tohle. Zatím drží.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2319) Zavařujeme houby II.

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Jsi je mela rovnou udelat v sadle, ne?

  2. kvetula.v napsal:

    Dělávala jsem dětem dušené na sádle – musela se z nich pořádně vydusit voda a sádla dát trochu víc než přímo na jídlo, aby byla nahoře vrstva sádla. Ani jsem nezavařovala a o Vánocích si odváželi 🍄🍄🍄na smaženici. (co dělali s přebytečným sádlem jsem se nikdy nezeptala).😎

  3. adela.adale napsal:

    Taky to tak podobně dělám, kdysi jsem tak experimentovala, protože jsem nevěděla, co s tím (mrazák není nafukovací) a už to tak zůstalo:
    a) krátce povařím v osolené vodě, tak max 5 minut,
    zchladím, přecedím a dám do sklenic (+trochu vody, tak 2 lžíce)
    b) dusím ve vlastní šťávě s trochou soli – třeba václavky(to pro můj lepší pocit, že je
    to konzervant) do požadovaného odpaření vody, po mírném zchladnutí šup do
    sklenic
    c) dusím na oleji (olivovém) opět do požadovaného zmenšení objemu, většinou tak
    dělám žampiony do nudlí, a opět hup do sklenic
    Ve všech 3 případech zavařím při 90 -100 tak půl hodiny až hodinu, nějak extra to nehlídám, nikdy to nemělo problém chytnout a nekazí se ani po několika letech.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..