(2335) Cuketový slaný koláč

2 hrnky cukety nahrubo nastrouhané
1 hrnek nakrájené cibule
1 hrnek nahrubo nastrouhané uzeniny
1 hrnek oleje
česnek v množství více než malém
1 – 2 hrnky hladké mouky podle potřeby
sůl
pepř
4 celá vejce

Všechny suroviny promícháme, rozetřeme na pečící papír nebo na vymazaný s moukou vysypaný plech a pečeme do červena.
Pozn: buchta je velice jedlá, jen ji to chce nechat trochu vychladnout. Jinak je nutná lžička…..

Recept mám od Vlastikovy sestřenice Jarky ze Šťáhlav

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2335) Cuketový slaný koláč

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Takze tak trochu cuketova gugla…

  2. Macůrková Jana napsal:

    TAhla buchta má i jednu výhodu – jdou použít i jiné druhy dýňulí – máslová, mexická (kulatá oranžová) ap. Já do ní zpracovala skoro všechno, co nebylo úplně zralé, když jsme likvidovali políčko s dýněmi.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Proč uzeninu? Nebylo by lepší uzené?
    Jinak já ráda cuketu i do perníku, ale ne každému to chutná.

  4. Imelda napsal:

    Já to dělala zrovna včera. Recept mám jako Cuketová sekaná, ingredience jsou stejné, mám tam ještě strouhaný tvrdý sýr a poměr potravin je trošičku jiný.
    Hned to zmizelo z talířů.

  5. Jiřina napsal:

    Já jsem sice na sladké, ale tento koláč bych taky mohla. Vypadá moc pěkně a dobrý bude určitě. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..