(2340) Pikantní houbová omáčka

pevnější houby
sůl
kmín
petrželka (nať)
smetana
máslo
hladká mouka
Houby nakrájíme na plátky, a dáme na 10 minut vařit s kmínem do osolené vody.
Připravíme si jíšku z kousku másla a hladké mouky a tou omáčku zahustíme.
Poté přidáme pořádnou hrst naťové petrželky nebo kudrnky.
Labužníci mohou přidat ještě smetanu.
Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo jako my, s bramborovými noky.

Recept mám od Vlastikovy sestřenice Jarky ze Šťáhlav

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2340) Pikantní houbová omáčka

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nechybí tam něco? Já jen že to nebude pikantní

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Chápu to dobře? Uvařit houby ve vodě, pak do tý vody přidat jíšku a petrželku a hotovo? Při vší úctě ke tvé skoro švagrové – pojmenovala bych to Houbová omáčka matky Kudrnové. Nebo spíš polévka. Věřím ti, že chutnalo, ale zkoušet to nebudu…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..