1 kuřecí prsa
250 g máslová dýně
2 lžíce sojové omáčky
1/2 lžičky soli
lžička cukru
lžíce sušeného zázvoru
olej
Dýni jsem oloupala a nakrájela na nudličky.
Kuře jsem nakrájela na kousky, osolila, přidala cukr, zázvor, sojovou omáčku a lžící oleje a dobře promíchala. Nechala jsem naložené přes noc.
Druhý den jsem na pánvi rozehřála olej, přidala naložené maso a asi 5 – 8 minut restovala. Poté jsem přidala dýni a restovala ještě asi 10 minut, dokud nebyla dýně měkká tak akorát (ani měkká, ani tvrdá).
Příloha: rýže.
Pozn: pro ty, kdo nemají rádi maso, tuhle čínu jsem jedla i jako vegetariánskou bez masa. A byla moc dobrá.
Připravila Jana Macůrková
Hele, ja dnes hledala, co s tou orechovou dyni – cimz velice dekuju, VSECHNY jsou krasny a asi se vyblbnu s fotakem – a nasla jsem neco podobnyho…
Já jsem věděla, proč ti je vezu. 9 kousánků v 8 druzích, to se opravdu můžeš vyblbnout. Ale tu máslovou tam máš taky.
Vim, ale ta padne na polifku, Vasek je schopnej se v ni utopit.
Dopytle….vyrid Vaclavovi VSECHNO NEJLEPSI, prosim.
I ode mě, prosím. Dneska jsem těch Václavů prosklila několik…
Já i Vlastního syna, ale my nějak svátky nedržíme.
Ahoj, já jsem zvyklá do “Číny” vždycky obalovat malinko to maso ve škrobu . Nebo přidat trošku škrobu , když masíčko nakládám.
Pak mi to více chutná, je to šťavnaté .
Ale dcera to nemusí . U mě to sní, doma škrob vynechává.
Já ho dávám jak kdy. Někdo dokonce dává žloutek, někdo kombinuje koření. Takže tady je pole působnosti dost široké.
A když vy o dýnich , vzpomněla jsem si na ty mletým masem plněné Hokkaidó, co tu dávala Haderach. To je už dávno a přestože jsem tenkrát psala , že je udělám, nakonec z toho sešlo a nevarila jsem je. Nastává sezona. Je třeba vyhledat všechny recepty a pustit se do práce 😎
Já jsem nedávno plnila masem i přerostlou (ale měkkou) cuketu. a že byla sakra veliká, doslova Zeppelin.
Udelej! Je to skvely. Ale shanej malinky jednoporcovy hokkaidicka, blbe se to porcuje.
A posílej to jako VZK nebo UPB. Je potřeba připomínat starší recepty..
jo, a nevynechej 1928 😀