(2357) Dýňová „Čína“.

1 kuřecí prsa
250 g máslová dýně
2 lžíce sojové omáčky
1/2 lžičky soli
lžička cukru
lžíce sušeného zázvoru
olej
Dýni jsem oloupala a nakrájela na nudličky.
Kuře jsem nakrájela na kousky, osolila, přidala cukr, zázvor, sojovou omáčku a lžící oleje a dobře promíchala. Nechala jsem naložené přes noc.
Druhý den jsem na pánvi rozehřála olej, přidala naložené maso a asi 5 – 8 minut restovala. Poté jsem přidala dýni a restovala ještě asi 10 minut, dokud nebyla dýně měkká tak akorát (ani měkká, ani tvrdá).
Příloha: rýže.
Pozn: pro ty, kdo nemají rádi maso, tuhle čínu jsem jedla i jako vegetariánskou bez masa. A byla moc dobrá.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2357) Dýňová „Čína“.

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Hele, ja dnes hledala, co s tou orechovou dyni – cimz velice dekuju, VSECHNY jsou krasny a asi se vyblbnu s fotakem – a nasla jsem neco podobnyho…

  2. Vera M. napsal:

    Ahoj, já jsem zvyklá do “Číny” vždycky obalovat malinko to maso ve škrobu . Nebo přidat trošku škrobu , když masíčko nakládám.
    Pak mi to více chutná, je to šťavnaté .
    Ale dcera to nemusí . U mě to sní, doma škrob vynechává.

  3. Vera M. napsal:

    A když vy o dýnich , vzpomněla jsem si na ty mletým masem plněné Hokkaidó, co tu dávala Haderach. To je už dávno a přestože jsem tenkrát psala , že je udělám, nakonec z toho sešlo a nevarila jsem je. Nastává sezona. Je třeba vyhledat všechny recepty a pustit se do práce 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..