(2361) Steak z kance

Je dobré mít švagra myslivce.

1 kg kančí kýty
pepř
sůl
drcená šalvěj
olej
Kančí kýta byla nakrájena napříč vláknem na slabé plátky, část usmažena jako klasický řízek a část osolena, opepřena, lehce posypána drcenou šalvějí. Nechala jsem asi 2 hodiny odležet a poté pomalu opekla na oleji.
Podáváno s americkými bramborami.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2361) Steak z kance

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Nebylo by to lepsi jako minutka-rychlovka? Teda … pokud to nebyl otec rodu (myslim vekove).

  2. kvetula.v napsal:

    Blízký příbuzný se sojčím pírkem za kloboučkem je terno. Vzpomínám na časy minulé , kdy bývala zvěřina častým obohacením jídelníčku. Mladý kanec míval rychlý konec – minutky na různé způsoby. Starší kusy podle věku – buď pečínka, nebo omáčka. Ovšem šikovný mysliveček staré kusy domů nenosí (věk zvířete MUSÍ umět odhadnout).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..