(2365) Švestkové knedlíky II. – s „peckou“

Větší švestky
vařené brambory
hrubá mouka
sůl
vejce
Nebo odpalované těsto

marcipán
Připravíme si bramborové nebo odpalované těsto.
Švestky vypeckujeme a na místo pecky vložíme kuličku (lehce ji sploštíme) z bílého marcipánu.
Takto vylepšené švestky balíme do těsta, vaříme asi 10 minut. Podáváme s mákem, tvarohem nebo jen s cukrem, polité máslem nebo sádlem.

Recept jsem pouze zahlédla v televizi, připravoval ho jeden s výborných kuchařů a tak jsem vyzkoušela. Ten marcipán dá knedlíku zajímavou chuť, mandle trochu připomínají chuť jader ze švestkových pecek. Omlouvám se za fotku, ta pecka mi trochu odjela na okraj knedlíku a nezůstala , mrcha, po ozkrojení uprostřed.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2365) Švestkové knedlíky II. – s „peckou“

  1. Jiřina napsal:

    Švestkové knedlíky můžu vždycky, ale mám je ráda s mákem a polité máslem. Sbíhají se mi sliny jen se na to dívám. A že je pecka trochu mimo, mi vůbec nevadí. 🙂 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..