ocet
voda
špekáčky
sladká paprika
pepř
cibule
kapie
barevný pepř
Do komentářů přidala IvaC a psala k tomu:
Nálev dělám 1:1 ocet a vodu, svařím a nechám vychladnout. Špekáčky oloupu, naříznu podélně, ale nedoříznu a vnitřek posypu sladkou paprikou a pepřem-hustě, vložím cibuli na půlměsíčky a dám do sklenice. Prokládám cibulí a když je sklenice plná, přidám na čtvrtky nakrájenou kapii nebo červenou papriku, protáhnu po stěnách , aby byla dobře vidět, zaleju nálevem a dám hrstičku barevného pepře.
Týden proležet a paráda.
to jako vážně tolik?
Vida, nasypat na řez papriku jsem nikdy nezkusila. OK, další variace na světě…
Ano, je potřeba připomínat, takže celý týden budou VZK.
Výbornej nápad! 🙂
u nás se potírá harissou….
Tojo, to znám – taky do hermelínů…
A to musí být obzvlášť šmakulózní. To zkusím.
Nó, to je dobrá variace na chilli papričky. Tomu moje huba rozumí! A dobrej utonulec nikdy není zlej.
Posledni dobou je slupka – strivko na spekackach tvrde a nenasakne to dobre ten lak…tak je oloupejte…a jeste lepsi je pokrajet je na kolecka, prohazet v paprice a pepri naskládat do sklenice atd….
Loupu je odjakživa a krajim taky.Dávám kromě cibule i kysané zelí. My to tak máme rádi
Taky jako ty a tu červenou papriku taky dávám a díky za připomenutí , je to výborné jídlo . Mám moc ráda.
A nejlepší je u pečení cukroví , kdy celá kuchyně voní tím vanilkovým cukrem . Tak utopenec je k nezaplacení
Já je taky loupu,jen jsem to zapomněla napsat,to by nebylo dobré, promiňte….
Připísnu to tam…
Já teda dávám svařit s pepřem, octem, vodou i hořčičné semínko, nové koření, bobkový list a hlavně přidávám sůl. Papriku nedávám, u nás to nikdo nemá rád.
Když jsem dobře naladěná, tak jim tam hodím i kolečko zázvoru, možná to přijde někomu divné, ale přidá to štiplavosti na chuti, stejně jako okurkám. A samo hodně cibule, té musí být opravdu hodně.
Jak píše Sharka, loupu a krájím na kolečka, jsou rychleji hotové, a hlavně se to každému lépe nabírá na vidličku a strká do huúst.
Zkoušela jsem i z minipárečků, jen propíchat vidličkou, jsou také bezva, jen je potřeba najít ty správné, masové.
Těch variant je asi víc než dost a je potřeba to stále připomínat. 👍😉
Já tam tu špetku červené maďarské papriky dávala vždy kvůli barvě a chuťově to nějak nebylo k mínusu
Kapie a barevný pepř – to bude vylepšení! Snad i pochvala před nastoupenou jednotkou…
Špekáčky taky loupu, nepaprikuju je ani nepepřím, ale do řezu vkládám proužek naložené červené papriky a slabý plátek po délce nakrájené kyselé okurky. Hojně prokládám cibulí a zbylou naloženou paprikou a okurkou a do toho přidávám trochu zeleného pepře, který se v nálevu rozvoní a změkne. Už nebyly strašně dlouho, budu to muset napravit.
Někde se dají koupit špekáčky ve střívku, ty potom není nutné ani loupat. Ale to je spíš výjimka. U nás jen snad Klepiš v Janovicích.
Tak pochvala už byla…dvěma kuchaticím jsem přeposlala recpectík i komtentáře a prej to přišlo vhod..👍👍👍
Buřty topím zřídka – už dlouho jsem nedělala- ale časem se největší oblibě těší jen oloupané buřty krájené na kolečka, hojně proložená cibulí a prohozená feferonkami. Zalévám svařeným octem s vodou po vystydnutí. 😎