(2376) Utopenci VZK 77

ocet
voda
špekáčky
sladká paprika
pepř
cibule
kapie
barevný pepř
Do komentářů přidala IvaC a psala k tomu:
Nálev dělám 1:1 ocet a vodu, svařím a nechám vychladnout. Špekáčky oloupu, naříznu podélně, ale nedoříznu a vnitřek posypu sladkou paprikou a pepřem-hustě, vložím cibuli na půlměsíčky a dám do sklenice. Prokládám cibulí a když je sklenice plná, přidám na čtvrtky nakrájenou kapii nebo červenou papriku, protáhnu po stěnách , aby byla dobře vidět, zaleju nálevem a dám hrstičku barevného pepře.
Týden proležet a paráda.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (2376) Utopenci VZK 77

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Vida, nasypat na řez papriku jsem nikdy nezkusila. OK, další variace na světě…

  2. sharka.68 napsal:

    Posledni dobou je slupka – strivko na spekackach tvrde a nenasakne to dobre ten lak…tak je oloupejte…a jeste lepsi je pokrajet je na kolecka, prohazet v paprice a pepri naskládat do sklenice atd….

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda dávám svařit s pepřem, octem, vodou i hořčičné semínko, nové koření, bobkový list a hlavně přidávám sůl. Papriku nedávám, u nás to nikdo nemá rád.
    Když jsem dobře naladěná, tak jim tam hodím i kolečko zázvoru, možná to přijde někomu divné, ale přidá to štiplavosti na chuti, stejně jako okurkám. A samo hodně cibule, té musí být opravdu hodně.
    Jak píše Sharka, loupu a krájím na kolečka, jsou rychleji hotové, a hlavně se to každému lépe nabírá na vidličku a strká do huúst.
    Zkoušela jsem i z minipárečků, jen propíchat vidličkou, jsou také bezva, jen je potřeba najít ty správné, masové.
    Těch variant je asi víc než dost a je potřeba to stále připomínat. 👍😉

  4. lakysa22 napsal:

    Kapie a barevný pepř – to bude vylepšení! Snad i pochvala před nastoupenou jednotkou…

  5. bozena.fialova napsal:

    Špekáčky taky loupu, nepaprikuju je ani nepepřím, ale do řezu vkládám proužek naložené červené papriky a slabý plátek po délce nakrájené kyselé okurky. Hojně prokládám cibulí a zbylou naloženou paprikou a okurkou a do toho přidávám trochu zeleného pepře, který se v nálevu rozvoní a změkne. Už nebyly strašně dlouho, budu to muset napravit.

  6. lakysa22 napsal:

    Tak pochvala už byla…dvěma kuchaticím jsem přeposlala recpectík i komtentáře a prej to přišlo vhod..👍👍👍

  7. kvetula.v napsal:

    Buřty topím zřídka – už dlouho jsem nedělala- ale časem se největší oblibě těší jen oloupané buřty krájené na kolečka, hojně proložená cibulí a prohozená feferonkami. Zalévám svařeným octem s vodou po vystydnutí. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..