(2380) Fazole podle Katyp VZK 340

Rychlovka když nebyl čas na vaření:
oprásknutá cibulka na sádle, pokrájená ostrá klobáska – pěkně osmahnout a přidat sterilované fazole. Dochutím chilli, česnekem, bylinkami a podávám s chlebem. Bývalo to v dobách, kdy se třeba dělalo víkend dřevo na zimu, oblíbené jídlo. Rychle hotové a dodalo energii. Občas jsem i sypla sýrem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (2380) Fazole podle Katyp VZK 340

  1. Macůrková Jana napsal:

    I takovéhle rychlovky jsou občas potřeba a neříkejte, že jste nikdy nebyly(i) nuceny(i) se k nim uchýlit. Příjezd z výletu a prázdná lednice, to je ten pravý okamžik, kdy nic jiného nezbývá. A to ještě máte štěstí, pokud najdete ve špajzu alespoň tu konzervu fazolí…

  2. a.rena napsal:

    Jo, to je dobré jídlo, taky dělám. Většinou ale s podbřušcem, ten je doma taky pořád.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Fazul’ová polévka + Trenčianský párok s fazul’ou …. říznout spolu tyhle dvě konzervy, přidat smetanu, sůl, pepř. Povařit a dát trochu petrželky. Hustá výborná zimní chatová šupšup poblifka. Asi tak před 45 lety….

  4. sharka.68 napsal:

    jo,udělat z prdu kuličku,to Karolíně šlo…i z tohodle dokázala udělat fantastický jídlo….a nikdo nevěřil,že to je rychlovka…

  5. BOYE napsal:

    Tak tohle je jídlo, který doma vydávám za domácí a na cestách za cestovní. Fazole můžeme kdykoli a v jakýmkoli množství. Mám jen jedinou negativní připomínku. To se mi u Katy stávalo tak zřídka, že jsem je ani neventilovala. Navíc šlo o marginálie. Teď si ovšem dloubnu: Sýr na fazole fakt nee! Tedy u nás.

  6. kvetula.v napsal:

    Katy tu s námi bude napořád 😍. Taky mne překvapilo, že už je to tak dlouho…
    Plechovky různých fazolí se u nás najdou furt. Jsou z mála konzerv, které máme rádi v různé úpravě a patří k rychlovkám (oběd do 30 min). Když je trošku víc času, začnu stejně jako Karolína, ale na cibulku s klobásou (v mrazáku je vždy kousek čabajkového točeného, povolí za chviličku) přihodím trošku mražené sladké kukuřice a krájených zelených fazolek, chvilku podusím a pak přidám ty konzervy. Sýr jsem k fazolím nikdy nezkoušela. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..