200 g zmrazených jahod
1 lžíce pískového cukru
1 pomeranč
1 jablko
1 banán
citrónová šťáva
zakysaná smetana nebo šlehačka
Zmrzlé jahody překrájejte a promíchejte s cukrem. Pomeranč oloupejte a ostrým nožem z něj nakrájejte tenké výseče (filé). Pracujte nad miskou s jahodami, abyste zachytili šťávu. Jablko opláchněte, rozkrojte, jádřinec, stopku a okvětí odstraňte, a nakrájejte je na kostičky, přidejte k jahodám i s oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem, promíchejte a dochuťte citrónovou šťávou. Salát nechte krátce vychladit. Podávejte jej jako slavnostní přílohu k pečené drůbeži, se smetanou nebo šlehačkou jako sváteční dezert.
Mám opět trochu hokej v číslování, tak to pomalu budu srovnávat, takže dneska dvě prémie.
Držubež si tam nechte, salsátek se šlehajdou pošlete fofrem sem – žádnej vzůreček, poctivou porci!
Jahod mám dost, banány koupím…. kam mám dovézt? A klidně v mn ožství větším než malém…