Kuřecí prsní řízky
treska á la losos (nebo pravý losos uzený)
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Na rozklepaný kuřecí prsní řízek položíme plátky tresky á la losos – takové to ostře červené masíčko v oleji. Pokud nemají tohle, rozetřu drť, ta se sežene vždycky. Přeložím, spíchnu párátkem, zaliju trochou toho oleje a nechám v lednici přes noc. Pochopitelně nesolím. Ta ryba je slaná až až. Pak jsou 2 varianty, obě jsou chutné: obalit a smažit v trojobalu nebo připravit jako minutkové jídlo.
Zkuste to, je to fantastické propojení chutí – kuřecí je bez chuti, ale ta ryba pustí svoje aroma a nádherně to jídlo provoní a ozvláštní.
Do komentářů přidala Katyp60
Jo! To zkusim….
Tak toto jídlo může být moc dobré, vyzkouším co nejdříve, ale asi jen pro sebe.
Protože jsem to vyzkoušela, doporučuji nejdříve ochutnat toho lososa. Aby nebyl moc slaný. Není to potom vůbec dobré. Když, tak ho trochu opláchnut z té soli a osušit. To je moje zkušenost.
Já teda nevím, ale vzhledem k tomu, že se ryba před uzením nakládá do slaného nálevu, opláchnutí moc nepomůže, leda vyprat. 🙂 🙂 🙂 A to uvažuju, že bych koupila FAKT uzenýho lososa. Pokud použiju, dle Karolíny, plátky tresky á la losos – takové to ostře červené masíčko v oleji, to neopláchnu vůbec. O té drti ve skleničce ani nemluvě. Ale určitě to zkusím, láká mě to. Podám referát.
Jo, musim říct, že o lososovi jsem v první chvíli ani neuvažovala, protože takové to ostře červené masíčko je jeden z nejlepších lahůdkářských výrobků. Jasně, je to sajrajt, ale mně to chutná. Miluju to od dob, kdy to bylo na „lososových“ chlebíčkách. (škodlivost tohoto vyvyžuju v domácnosti nepoužíváním masoxu)
A právě kvůli slanosti bych určitě použila drcenou, protože se snáze rozvrství tence po celé ploše.
Takže „takové to domácí žvýkání“ bude určitě s treskou a nedělní s lososem.
Díky Katy.
Vzhledem k tomu, že já používám větší kousky (Makro – v krabičce), tak je omýt jde docela dobře a alespoň ta sůl, co ulpí na povrchu, jde dolů.
Škoda že nejsou fotky hotového.
Buď to tady někde je, nebo je to v připravených, podívám se, vydrž. – Tak bohužel, vím, že jsem dělala, ale někam zapadlo a zatím jsem nenašla. Zkusím ještě podívat do emailů.
Když už to budete dělat, tak přesně podle recpectu! Aby se Karolínka nezlobila…
Neboj, naštvali jsme jí předevčírem, když jsme jí nemohli přijít na jméno. Styděli jsme se sami za sebe, ale nejblíž jsme dali Příhodovou. Ovšem bylo nám jasný, že to nesedí. Pak už jsme to nechali, protože jsme se báli trestu shůry… A nejednou, při hovoru o mostu v Červené nad Vltavou, nám to naskočilo! Tak nám to snad prominula a nějaký prkotiny už jí nechaj v klidu. 🙂
A nenapadlo vas se mne zeptat🤔😢
Napadlo, ale my se styděli sami za sebe.
Před lety, když to Karolína napsala, jsem vyzkoušela z uzených lososích bříšek a bylo to labůžo. Pak bříška v prodejně, kde jsem je kupovávala, mívali jen občas a mně se zadařilo málokdy, tak jsem pod přívalem dalších skvělých receptů, na tyto řízky zapomněla. Teď je prodávají v jedné (tuším loni otevřené?) masně přímo v našem městečku, takže občas kupuju.
Budou řízečky, jářku budou ! 😋😎
Lososí bříška jsou genyjální inkredence! To je kuchyňskej poklad! Často se kvůli nim společensky znemožňuju: Sedim na chodníku vobrubníku, lovim je z pytlíku a na „balkon“ mi padaj drobky z housky. Mastná a zadrobená. Jo, když je člověku patnáct a půl, může to vypadat roztomile. Když okolo tebe poskakujou vnoučata, většina kolemjdoucích se slušně odvrací od trapného ponížení stařenky… No a?
🤣🤣🤣