1 větší cuketa (cca 0,5 kg očištěná a vydlabaná)
trochu salámu (ale nemusí být), může být i mleté maso – cca 20 -30 dkg
1 cibule
3 stroužky česneku
6 PL mouky
3 vejce
1 prdopeč
koření na mletá masa dle chuti
sůl, pepř, olej
10 – 20 dkg trvdého kvalitního sýta
Vše nastrouhat nahrubo, salám a cibuli na kostičky, česnek utřít. Potom přidat vejce, mouku, prdopeč, osolit, okořenit a dát do vymazané a strouhankou vysypané formy – dávám např. do srnčího hřbetu.
Pečeme na 180 st.
Do komentářů připsala Úsměvka
Vzhledem k tomu, že jsem po dobu minimálně 10 týdnů nedávala žádné VZK, bude tento týden, dá se řící, ještě vzpomínkový. Každý den dvě VZK. Máte se na co těšit.
Dnes jsou recepty super, čím jsem starší, tím mám zeleninu raději. Ale když mám vařit, najednou nevím, jak ji honem upravit. Ještě že je tady „Bramboračka“. 🙂
Úsměfčo, Ty to máš tak krásně barevný! A hlavně, že nemusí být msaso! To je recpect akorát pro mně🙂
U VZP jsou fotografie pouze ilustrační, buď převzaté i internetu, nebo pořízené Vlastikem Macůrkem. Takže se zozplýváte zcela zbytečně, ale hezky….🙂🙂🙂🙂
A mžůžu tam dát i ty barevný doroty?? Já ze samýho nadšení z toihoi barevnýho jsem si to pořádně nepřečetla…a že tam toho je!!
Broučku můžeš, původní recept je sice jen o cuketě, ale dej si tam co chceš, hlavně něco, co Ti to podrží pohromadě. Dnes už nedávám prdopeč, ale škrob …. a to jsem se naučila zde. 😉