(2402) Zelňáky VZK 1186

500 g kyselého zelí,
500 g hladké mouky,
250 g mletých škvarků,
1 celé vejce,
sůl,
pepř
Zelňáky občas upeču, ale jen když mám škvarky.Zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme je na placku 1/2 cm silnou placku a rádýlkem krájíme na malé čtverečky nebo obdélníčky. Pečeme na vymazaném plechu.

Do komentářů přidala Olina Musilová, za fotku se omlouvám, jiné zelí jsem neměla.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2402) Zelňáky VZK 1186

  1. lakysa22 napsal:

    Já jsem poc hopila, že foto je jen ilsustrační, ale ze sklínkového zelí bych to ani nezkoušela – nejlepšejší je bílé kysané v sáčku. (To jen pro začínající kuchatinky).

  2. Iva Janovská napsal:

    Udělala jsem z čerstvého kysaného, móc dobré byly!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..