(2413) Řezy „Žluté slunce“

180 g polohrubá mouka
6 vajec  – na žloutky a sníh
240 g cukr moučka
1 prdopeč
Žloutky  s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme sníh ze 6 bílků a vmícháme polohrubou mouku, do které jsme vmíchali 1 prášek do pečiva. Natřeme na pečící papír.
Pečeme v troubě do lehkého zčervenání.
Zatímco nám korpus chladne, připravíme si krém:

2 tvarohy (ve staniolu, ne ve vaničce)
1 Hera neb máslo
200 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
Všchny suroviny vyšleháme do pěny a dáme trochu vychladit.
Naneseme na vychlazený korpus.
Doporučuji před přidáním polevy dát na chvíli do mrazáku.

Poleva:
500 ml pomerančový džus
1 vanilkový cukr (není nutný)
2-3 vanilkové pudinky
Uvaříme jako klasický hustý puding a naneseme na tvarohový vychlazený krém.
Necháme vychladit, až poleva ztuhne  a krájíme na kusy.

Pozn: já pekla z poloviční dávky do dortové formy.

Podle receptu Evy ze Šťáhlav pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2413) Řezy „Žluté slunce“

  1. Iva Janovská napsal:

    Sluníčka není v tuhle dobu nikdy dost! A jestli stačí poloviční dávka do dortové formy – hrr na ně! 🙂

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Já mám furt problém s tím množstvím pudingového prášku do půl litru tekutiny, to se nemůže provařit. Když chci fakt hustej puding, dávám jeden sáček do 0,4 dl mléka – a je to pevný, že se to dá krájet. Ve všech receptech na netu je 500 ml džus pomerančový,
    1 pudink vanilkový.
    Ale barvu to má krásnou, něco podobného někdy zkusím. Vlastně – pamatuju si něco takovýho z cukrárny, když jsem byla malá – buď to bylo žlutý nebo červený…

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Když byly děti malé, tak něco podobného milovaly. Jen jsem dělala těsto, navrch po upečení kompotované meruňky či broskve, a šťávu z kompotu doředit do 0,5 l vodou, v něm uvařit 1 vanilkový puding a dát do ledničky. Navrch požadovaly šlehačku.
    Musím se jich zeptat, zda na to pamatují a zda by si to někdy opět daly. Byly doby, kdy jsem to pekla 3x týdně.

  4. BOYE napsal:

    Na Šumavě jedna teta peče něco podobnýho, ale dává puding do rozmickovanejch jahod. A na pouť to udělala z lesních. Kujňa, to bylo lukuluxusní! (nedovedu si představit natrhat ty litry pidijahod)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..