½ l sušený kotrč
1 lžíce paprika sladká
1 lžíce papriková pasta sladká
1 lžíce papriková pasta ostrá
1 lžíce majoránka
8 velkých stroužků česneku
4 lžíce oleje nebo sádlo
vývar z uzeného masa
1 lžíce hladké mouky
2 velké cibule
4 velké brambory
mletý pepř
sůl
Nejprve si připravíme sušený kotrč, namočíme ho do teplého vývaru z masa a necháme odpočívat asi ½ hodiny.
Na oleji nebo na sádle osmažíme cibuli, nakrájenou nadrobno.
Přidáme lžíci papriky, paprikovou pastu sladkou i ostrou (recepty.č 23247.2348 + UPB 2347), zamícháme a přidáme kotrč i s vývarem ve kterém se namáčel.
Nakonec dáme na kousky nakrájené brambory a vaříme než jsou brambory měkké. To je dostačující doba i pro ten kotrč.
Osolíme, dochutíme pepřem a můžeme lehce zahustit hladkou moukou.
Měkký rohlík nebo chleba jako příloha.
Připravila Jana Macůrková
Nevím,asi to zmizelo,ale ptala jsem se na sušení toho kotrče,zda vcelku a zda předtím se to máčelo, protože to bývá plné nečistot, třeba písku, děkuji….
Já ho dostala, ale jehliční ani jiné nečistoty v něm nebyly. Ale já měla posledně veliký kotrč, který byl naprosto čistý. Tohle sušila Jitka z Rynoltic, ale určitě ho nemáčela.
Já se ptám proto,že když už jsme našli kotrč ,tak máma ho namočila do vody,po chvíli fakt spousta písku a jehličí.Opláchla,dala na talíř,kam dala trochu vody.Dělala ho až další den a ten kotrč vyrostl,asi vlivem té vody se zvětšil.Tak to jen pro zajímavost…
Z kotrče je „dršťkovka“ moooc dobrá! Loni se nám podařilo kotrč najít, tak zrovna padl na polévku. Byl celkem čistý.