200 g hl mouky
200 g Hery
50 g moučkový cukr
2 žloutky
ořechy (drcené na větší kousky)
rozinky
datle nakrájené na kousky
kousky mandlí
Ze všech surovin připravit těsto, do něj přidat nasekané ořechy a rozinky. Já přidala ještě mandlovou drť a na drobno nakrájené datle.
Udělat válečky nakrájet na kousky. Kousky je potřeba tochu urovnat, protože tím, že je v nich hodně ingrediencí ve větších kouscích, tak se dost rozpadají.
Na plechu necháváme mezi nimi trochu prostoru, zvětší se cca o 10%. Upečené teplé obalíme ve vanilkovém cukru.
Pozn: Jsou výborné a zařadila jsem je do stabilního repertoáru.
Vyzkoušela Jana Macůrková
To vypadá dost jednoduše…. nepeču, ale možná se hecnu.
Já se hecnu, až Jana pošle konečně aspoň jeden kousek!! To tady můžu futr škremrat, prosit i vyhoržovat, a nic!!! Lakomčuchy jedny!!
Pošli adresu, pošlu vzorky…
Radši né – rychlost aší poßty je závratná – přišlo by po novém roce…
Včera při první zmince že budem mít 14 dní pečené recepty jsem zrovna nejásala.
Jenže to Cimprcampr se mi hodně zalíbilo.To určitě udělám.
Jako vypadá to dobře, jen já mám problém …. datle. Ale ty tam být nemusí. A místo Hery dám máslo, si myslím. 😉
Datle jsem přidala já, měla jsem tu zbyteček rozinek a jedny datle, tak jsem to zkombinovala. Myslím, že by se dalo použít i jakékoliv kandované ovoce.
A kde je Rumpl? 😉 Jo, může to být dobré, ale pro někoho jiného než pro mě. Kdyby tam nebyly hrůzinky, datle a ořechy byly mleté, tak… by to byl jiný recept, já vím. Ale pečené hrůzinky a datle a nemleté ořechy nemusím.
Jsem na tom stejně. Ale ořechy nemleté, ale krájené patří do Masarykova cukroví. Ty se namáčejí ve vodě. Mám recept s velkým množstvím kakaa. Beru nepoužívám, jen máslo. A potom je to trochu “ vylepšené“. Klasikům se omlouvám. Nahoru višňová marmeláda. Jen ta višeň. A polité čokoládou, Lindt.
Ty popisuješ Masarykovo cukroví, já pekla Cimprcampr, tak nevím, kde se stala chyba.
To byla reakce na a.renu. Nemleté ořechy. I ty jsou dobre v těstě. Už chápeš?
Mluvíme o Masarykově cukroví, abych si to ujasnila. Dělám klasicky s kakaem i bez něj, s kakaem s lískovými ořechy a bez kakaa s vlašskými. Takže višňovou marmeládu navrch a polít hořkou čokoládou ?
Ivo, u nás moc neletí suché cukroví. Masarykovo jsem znala kakaové s vlašskými ořechy už kdysi dávno. Potom jsem zjistila, že se dělá i světlé. Ale už neměnila. Prostě upeču cukroví a potom, znalci odpustí, po upečení dám nahoru višni z marmelády a poleju hořkou čokoládou. Takže to není pravé Masarykovo cukroví.
Každopádně díky za tip, ono obalovat každé druhé cukroví v moučkovém cukru není taky každému po chuti a čokopoleva to jistí. Ta višeň pod „kabátkem“ je fakt bezva nápad!