V některé diskusi jsem objevila poznámku Katyp60, že smaží malé kuličky mozzarelly.
Tak proč to nevyzkoušet.
jedno balení mozzarelly
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
Mozzarellu necháme dobře okapat, případně je opatrně osušíme papírovou utěrkou.
Osušené kuličky nasypeme do hladké mouky, necháme je asi 5 minut ležet, aby hladká mouka ještě více vsákla vlhkost z mozzarrely, poté omáčíme ve vajíčku a vložíme do strouhanky, kterou na ně lehce přitiskneme.
Nasypeme do oleje a jen krátce do lehkého zrůžovění osmažíme. Musíme počítat s tím, že mozzarrela velmi rychle měkne a má tendenci vytéci.
Podáváme horké s bramborovou kaší nebo s hranolky.
Vyzkoušela Jana Macůrková
Ty jedeš jako blesk ….. já já teda smažit nebudu, chutná mi tak jak je. Ale věřím, že to bude někomu chutnat i osmažené.
Karol tu mouku korenila..davala do ni susenej cesnek a cervenou papriku nebo nejaky tex-mex ostrejsi koreni ..napichovala to na paratka 2 az 3 kulicky a mela to jak miniraznici…delavala je, kdyz jsme spolu bejvaly v Marsove…
To v tom komentáři ae není, takže jsem udělala, tak jak bylo napsáno. Ostatně žádný zázrak, dělala jsem to poprvé a naposledy.
no, možná proto, že tam nenapsala to ostatní…
Zeptám se vnoučka , on je milovník mozarelly. A když bude chtít , udělám mu na párátkách. Budou se smažit řízky , tak při jednom 😍. Jinak u nás moc nesmažíme .
A to je jen dobře , pak si dáme záležet a je to sváteční jídlo