(2451) Roláda za studena

2 balíčky (větší) máslových sušenek
½ hrnku mléka nebo lépe šlehačky
2 lžíce kakaa

1,5 tvarohu (ve staniolu)
3 lžíce cukru moučka
2 vanilkové cukry
(kokos)
Sušenky nadrtíme (umeleme, nastrouháme) najemno.
Přilijeme mléko a propracujeme na hladké těsto.
V chladu necháme asi 15 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň:

1,5 tvarohu (ve staniolu)
3 lžíce cukru moučka
2 vanilkové cukry
(kokos)

Vše důkladně promícháme. Můžeme vyšlehat metlou nebo mixérem.

Těsto rozválíme na potravinářské folii (vložíme mezi dvě folie) na sílu cca 0,5 – 1 cm.
Potřeme tvarohem a opatrně stočíme do rolády. Zabalíme do folie a necháme cca hodinu odpočinout v chladu.
A podáváme.
Pozn.: krájet opravdu ostrým nožem, nebo lépe rybářským vlascem.
Pozn.: tahle roláda nabízí velké množství variací, kakaová, světlá, s krémem, s ovocem (marmeládou) ap…

Podle videa připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2451) Roláda za studena

  1. lakysa22 napsal:

    A nešlo by přidat nějaký ztužovadlo? Se bojím, že to nebude držet..

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ze dvou balíčků máslových sušenek se mi to zdá hodně velký kus rolády.😉
    Jen teda nevím, i bez té náplně ….. je v tom šlehačka nebo mléko, to nemůže vydržet, si myslím

  3. IvaC napsal:

    Holt to zbaští dřív,takže do mrazáku už nic nemají….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..