(2454) Telecí maso na vlašský způsob

telecí maso
slanina
kyselá okurka
kořenová zelenina:
– mrkev, petržel, celer
koření:
– nové koření, pepř, bobkový list
cibule
1 lžíce hladké mouky
bílé víno
Telecí ořech odžilkujeme, naklepeme, osolíme, protáhneme klínky slaniny, okurky, uzeného masa (slaniny); vložíme jej pak na hrubě pokrájenou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev, cibuli), přidáme tři zrnka nového koření, pět zrnek pepře, kousek bobkového listu a plátky slaniny. Dusíme 1—1½ hod. Při pečení podléváme a přidáme několik lžic bílého vína. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, necháme povařit a přecedíme na maso.

zdroj historického článku:
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2454) Telecí maso na vlašský způsob

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ta mrkev a okurek tam nejsou vůbec vidět

  2. IvaC napsal:

    Neco mezi svíčkovou a španělákem,ale nevypadá to špatně…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..