(246) Souvlaki

500 g kuřecí nebo vepřové maso
směs koření na Souvlaki
česnek
sůl, pepř

špičaté špejle

Maso nakrájíme na dlouhé tenké proužky. Osolíme, smícháme s česnekem a směsí koření .
a trochou oleje. Necháme uležet v chladu v ledničce.

Špejle namočíme na několik hodin do studené vody, aby se při grilování nespálily. Maso na špejle navlékneme podél, dokořeníme, dosolíme.

Grilujeme pomalu, asi 15 minut . Vzhledem k tomu, že se jedná o tenké proužky masa, jsou hotové velmi brzy.
Podáváme se zeleninou, nebo dresingem – typickým dresingem pro souvlaki jsou Tzatziki (recept 215).

Recept nafotila a upekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (246) Souvlaki

  1. Devětapadesátka napsal:

    Ježkovy voči, jen slezeš z nemocniční postele, už zase kuchtíš ?. Já jdu dělat quiche, snad se povede. Jinak na souvlaki mají dobré koření v Lidlu, když jsou řecké dny.

  2. BOYE napsal:

    Ty teda jedeš! A máš štěstí, že jsem právě požila vééélmi pomalu pečeného chciplionka, tudíž netrpim, ale jen opatrně poslintávám do klábosnice. Malý pečený masíčka určitě vynalezli na Olympu.
    Podařilo se mi přelstít ty hořlavý špejle: Všechny grilovanosti napichuju na bambus. Ten se totiž před dvěma roky rozhodl, že ze zahrádky vyštve všechno ostatní, tak je mu dopřáván pravidelný hubicí zástřih. Klacky schovávám k domácím kytkám a na šašlíčky si střihám čerstvý… Uvažuju o chovu pandy, ale nechce se mi kolaborovat s Čínou. Asi to naučim žrát králíky a morčata.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..