(2469) Zbytková roláda

Při pečení cukroví mi vždycky na konci zbývají malé kousky těst, které už nemá cenu vykrajovat, plnit do formiček ap. K tomu odkrojky a nepodařenky. Ale co s nimi?
Kousky těst jsem rozválela, narovnala na jeden plech a upekla. Po vychladnutí nastrouhala spolu s balíčkem piškotů. Přidala kousek másla, trochu cukru, a uťápala těstíčko jako na úlky.
Mezi dvěmi potravinářskými foliemi jsem hmotu rozválela na cca 3 mm silný plát, potřela náplní z tvarohu a kokosu s troškou cukru, zamotala jako roládu a dala ztuhnout do verandy.
Jak je vidět, povedla se a byla dobrá. Výhodou této rolády,je možnost ji šoupnout do mrazáku a v případě potřeby je během 2 hodin připraveno pohoštění.

Pozn: strejda Išek (František) z tohoto těsta, bez tvarohu, jen s kokosem, dělal „hubenou“ roládu, kterou krájel na plátky jako další druh nepečeného cukroví.

Tak a tohle byl pro letošek poslední druh cukrobví, další si schovávám na příští rok. Našla jsem hodně nových druhů a tak se bude čím bavit a jak experimentovat.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2469) Zbytková roláda

  1. lakysa22 napsal:

    Byla dobrá? To znamená, že už není- a jà se chtěla zeptatt, jestli se od toho tvarohu nezromáčí…

    • Macůrková Jana napsal:

      Toho tvarohu se dává jen troška, aby ten kokos nebyl suchý a šel natřít. Můžeš ale klidně místo tvarohu dát kousek másla, možná potom ta roláda vydrží o chvilku déle (polud ji dobře uklidíš). A opravdu nezblo ani ň, byla na verandě a codili jsme ji střídav navštěvovat a užírat….nůž na krájení jsem nechávala ležet hned vedle.

  2. kvetula.v napsal:

    To jsem zkusila jednou, že jsem na plech dala zbytky tří různých těst. I když byla rozválená na stejnou výšku (mám nastavitelný váleček) , každé se peklo jinak dlouho , takže něco bylo připálené, něco nedopečené. Takže dělám placičky a peču rovnou s cukrovím. Slouží jako okamžitá ochutnávka 😁.

  3. Jiřina napsal:

    Ze zbytků je vždycky nejlepší cukroví, ani se nedivím, že zmizelo jako první. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..