Při pečení cukroví mi vždycky na konci zbývají malé kousky těst, které už nemá cenu vykrajovat, plnit do formiček ap. K tomu odkrojky a nepodařenky. Ale co s nimi?
Kousky těst jsem rozválela, narovnala na jeden plech a upekla. Po vychladnutí nastrouhala spolu s balíčkem piškotů. Přidala kousek másla, trochu cukru, a uťápala těstíčko jako na úlky.
Mezi dvěmi potravinářskými foliemi jsem hmotu rozválela na cca 3 mm silný plát, potřela náplní z tvarohu a kokosu s troškou cukru, zamotala jako roládu a dala ztuhnout do verandy.
Jak je vidět, povedla se a byla dobrá. Výhodou této rolády,je možnost ji šoupnout do mrazáku a v případě potřeby je během 2 hodin připraveno pohoštění.
Pozn: strejda Išek (František) z tohoto těsta, bez tvarohu, jen s kokosem, dělal „hubenou“ roládu, kterou krájel na plátky jako další druh nepečeného cukroví.
Tak a tohle byl pro letošek poslední druh cukrobví, další si schovávám na příští rok. Našla jsem hodně nových druhů a tak se bude čím bavit a jak experimentovat.
Experimentovala Jana Macůrková
Byla dobrá? To znamená, že už není- a jà se chtěla zeptatt, jestli se od toho tvarohu nezromáčí…
Toho tvarohu se dává jen troška, aby ten kokos nebyl suchý a šel natřít. Můžeš ale klidně místo tvarohu dát kousek másla, možná potom ta roláda vydrží o chvilku déle (polud ji dobře uklidíš). A opravdu nezblo ani ň, byla na verandě a codili jsme ji střídav navštěvovat a užírat….nůž na krájení jsem nechávala ležet hned vedle.
To jsem zkusila jednou, že jsem na plech dala zbytky tří různých těst. I když byla rozválená na stejnou výšku (mám nastavitelný váleček) , každé se peklo jinak dlouho , takže něco bylo připálené, něco nedopečené. Takže dělám placičky a peču rovnou s cukrovím. Slouží jako okamžitá ochutnávka 😁.
Dělám to stejně, z posledních kousíčků těsta placičky, které jsou spolu s rozlomeným cukrovím a polámanými vanilkovými rohlíčku „pro kuchařku“. Bez rozležení, ještě hezky teplé. :-))
Mám recept na nelámací rohlíčky – ochutnávač má smůlu 😉😁
Ty dva až tři rohlíčky se pro kuchařku zlámat musí, i kdybych jim měla pomoct. :-))
Taky to mám stejně. Na ochutnávku. A každé cukroví se mi peče jinou dobu.
Máme to stejně. 😉
Ze zbytků je vždycky nejlepší cukroví, ani se nedivím, že zmizelo jako první. 🙂