(247) Cuketa na chlebu

Cuketa (spíše několik menších)
olej
grilovací koření

Cuketu nakrájíme na silná kolečka  (ať je hodně „masíčka“), opečeme zvolna na oleji a když je opečená, posypeme ji štědře grilovacím kořením VITANA, nikdy žádným jiným! Rychle otočíme  a z druhé strany to samé. Dáváme pozor, aby se nám koření nepřipálilo. I se šťávou přenéseme kolečka hustě k sobě na čerstvý chléb . Nakrájíme na porce.  Vynikající záležitost,  můžete používat i jako rychlé pohoštění. Je si dejte pozor, ať vás nedonutí stát u sporáku dlouho, banda jedna nenažr….hladová a mlsná….

Recept poslala: Věra.M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (247) Cuketa na chlebu

  1. jarybarka napsal:

    Já vždycky vyfasuju od mladých přerostlý kyj.Tak akorát nastrouhat a udělat místo zelí k masu.
    A tohle vypadá moc pěkně hmmmm.

    • BOYE napsal:

      Rybářko, v naší rodině se malé cuketky téměř nepoužívají. Od nepaměti nás bývalo k jídlu tolik, že sklizeň malých by znamenala nepěstovat nic jiného, neb by nezbylo místo. Zpracovávám tedy kyje. Vyžadují jen trochu delší čas na plotně.
      Tématicky podobně je dodávám na grilovačky: Kyj nakrájím na kola, vyndám střed se semínky (vypadá to jako divný ananas). Ve velké míse smíchám hladkou mouku se solí a mletým kořením podle chuti, nasypu kolečka a prohazováním a hrabáním všechno obalím. Nechám chvilku odležet, cuketa pustí šťávu, pak štědře zakapu olejem a znova promíchám ve vzniklém blátíčku. Pak už jen nechám mísu stát vedle ohně a jakmile je mezi flákotama místo, lupnu tam kolečko… S chlebem skvělé. Je-li člověk chudý a na chleba nemá, tak s kusem masa se to taky rýmuje.

    • Jana Macůrková napsal:

      Jarybarko, až budeš dělat to cuketový zelí, pošli recept. Já dělám jen kedlubnový nebo klasiku.

  2. lida.f napsal:

    Já ty přerostlé podélně rozkrojím a vydlabu. Mleté maso opeču na cibulce, přidám vydlabaný vnitřek z cukety, podusím. Dám pryč z plotny, smíchám s nastrouhanou nivou, naplním vydlabané cukety a dám péct do trouby. Máme toto jídlo rádi jak teplé, tak studené. Vždy podávám s chlebem.

  3. Katyp50 napsal:

    Jo tyhle cuketové plátky vypadají jedle. Já takhle dělávala bedly nebo velké hlavy růžovek. Okmínovala jsem, posolila, okořenila, obalila v hl.mouce s paprikou a vložila opatrně do rozpáleného sádla. Pár vteřin na jedné straně, pár na druhé a šup s tím na krajíček měkkého chleba………. sádlíčko se taky trochu přidalo, jejda, to byla mňamka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..