bílá klobása
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Bílou vinnou klobásku rozdělíme na menší kousky, stočíme do spirálky a propíchneme špičatou jehlicí (špejlí).
Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme jako řízek.
Příloha: bramborový salát, br.kaše nebo chléb.
A ještě jedna zajímavá úprava vinné klobásky: obsah vytlačíme do misky, přidáme
strouhaný sýr (eidam 30%), dobře promícháme, vytvoříme větší koule, které sploštíme a obalíme rovněž jako řízek – moje kamarádka tak dělá holandské řízky. Kdybych je neochutnala, asi bych jí moc nevěřila, ale jsou výborné.
Smažila Jana Macůrková
Od dob, kdy Hadérka zveřejnila recept na klobásu se šlehačkou, tak u nás jí nikdo jinak nechce. A tu vymačkanou a smíchanou s goudou dělá moje kemoška, jen jí neobaluje v trojobalu, ale pouze v mouce. Ochutnala jsem a je dobrá, to souhlasím.
zkus ji vymačkat do kuřprsa jako plnku..nebo do kotletové kapsy..je to taky moc dobré…
Recept 1129
No protože se snažím co nejméně smažit, přesunula jsem i vinou klobásu do trouby. Každý rok touto dobou přijede naše byvší vlče a podle objednávky přiveze daný počet kil klobásy. Vyrábí ji pro příbuzné a kamarády a je vynikající. Těšíváme se s ní tak do dubna, mrazák zvládá bravurně. Zítra půjde pomoučněná do zapékací misky a do trouby
U nás je teď taky nejoblíbenější v troubě- jen lehce zvrchu potřená olejem a smočená ve strouhance. Chlapovi začíná smažené dost vadit, tak přecházíme na zdravější varianty u kdečeho😷
Vinnou u nás moc nemusíme, já tak jednou za pětiletku klasicky opečenou.
Kdysi dávno jsem vinnou klobásu jedla a chutnala mi, pak dlouho nic a teď jsem ji několikrát koupila a jen tak na pánvičce osmažila. Chutnala nám i dědovi, až jsem se divila. Vyzkouším ji i smaženou v trojobalu i v troubě. Děkuji. 🙂
Ono opravdu záleží na výrobci. Tady v Sázavě Maso Třebovle má výbornou, ale koupila jsem ji onehdá v jednom superhyper a v té bylo tak 95 % housky nebo strouhanky. Takže tam nikdy víc…