(2474) Šišky štědrovečerní pařené

Kynuté těsto jako na koláče. Z těsta uděláme kousky jako na dukátové buchtičky, ale na plech je klademe dál od sebe. Po upečení spaříme horkým mlékem a obalíme v mletém máku. Posypeme cukrem, omastíme máslem, můžeme dát i med nebo sirup či meltu s cukrem (viz tlučené šišky)…

Zdroj: Historická kuchařka 1929, autor nuveden.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2474) Šišky štědrovečerní pařené

  1. a.rena napsal:

    Znám, dělává je kamarádka a jsou moc dobré.

  2. Jiřina napsal:

    To je recept přesně pro mne, už se mi i teď sbíhají sliny. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..