(2475) Pečeně z kance se zelím

kýta nebo plec z divočáka
2 – 3 lžíce vepřového sádla
sůl
med
kmín

červené zelí
houskový knedlík
Kýtu nakrojíme do více než poloviny, tak, aby plátky zůstaly pohromadě.

Sádlo smícháme s kmínem, solí a medem a všechny plátky pěkně potřeme. Podlijeme vařící vodou, a dáme péci. Pečeme nejprve pomalu, a musíme počítat s tím, že pokud je divočák starší, že budeme a déle péct. Já jsem pekla, nebo spíš dusila v pomalém hrnci asi 4,5 hodiny. Poté odklopíme (já přendala do trouby) a dopečeme do červena až je maso měkké.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Dobrou chuť přeje Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2475) Pečeně z kance se zelím

  1. lakysa22 napsal:

    Já zvěřinu nakládám, prdavilně obracím a pak taky pomalu peču. U nás se šípkovou!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..