kýta nebo plec z divočáka
2 – 3 lžíce vepřového sádla
sůl
med
kmín
červené zelí
houskový knedlík
Kýtu nakrojíme do více než poloviny, tak, aby plátky zůstaly pohromadě.
Sádlo smícháme s kmínem, solí a medem a všechny plátky pěkně potřeme. Podlijeme vařící vodou, a dáme péci. Pečeme nejprve pomalu, a musíme počítat s tím, že pokud je divočák starší, že budeme a déle péct. Já jsem pekla, nebo spíš dusila v pomalém hrnci asi 4,5 hodiny. Poté odklopíme (já přendala do trouby) a dopečeme do červena až je maso měkké.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Dobrou chuť přeje Jana Macůrková
Já zvěřinu nakládám, prdavilně obracím a pak taky pomalu peču. U nás se šípkovou!