½ kapusty
½ kg mletého vepřového masa
4 vejce
hladká mouka
2 hrsti strouhanky
pepř
sůl
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Přecedíme, necháme vychladnout a umeleme na masovém mlýnku (pokud máme několik planžet, tak raději na střední hrubost).
Přidáme maso, 2 vejce, sůl a pepř a důkladně propracujeme. Tvoříme kuličky, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme do růžova. Lze také péct v troubě na pečícím papíru potřeném olejem.
Připravila Jana Macůrková
Přiznávám, že ač příznivec „pečených“ karbošů, kapustový radši smažený.
Já je také raději smažím na pánvi, ale tentokrát jsem kvůlu žaludečním potížím dla přednost ttoubě.
Tak já mít žaludeční potíže, tak dám max Cocacolu, nebo 2 dny starý rohlík. V lepším případě piškoty.
Kapustu miluju, tu můžu na všechny způsoby.