1,5 kg hovězího předního masa (i víc, podle počtu strávníků)
1 lžíce oleje
2 lžíce vody
barbeque omáčka
Maso rozdělíme na menší kusy, osolíme a necháme asi hodinu proležet.
Potřeme barbeque omáčkou (podle chuti), narovnáme do pomalého hrnce, který vytřeme olejem a nalijeme do něj lžíci vody (víc není potřeba) a zapneme na LOW.
Necháme dusit až je maso měkké. Já dusila asi 5,5 hodiny, maso se poté krásně rozpadlo.
Příloha: rýže, měkký chléb, nebo pečivo (dalamánky)
Pozn: pokud bydlíte někde na vesnici a topíte v kamnech, je možné tohle připravit i na nich, je nutné přikládat ale velice opatrně, aby se maso nepřipálio. Zkusila jsem obojí, a jde to.
Podle videoreceptu připravila Jana Macůrková
promiň mi to a omlouvám se všem, kterým tímto šlapu na kuří oko, ale tohle je dušené hovězí ochucené naředěnou barbecue omáčkou…to s barbecue jako takovým nemá společného nic, jen název….
V tomhle tě musim podpořit. Už jsme to tu jednou řešili s nějakým kořením. A držte se, nedávno mi bylo servírováno tzatziki – vepřové… Prostě se to pojmenuje podle toho, co je napsáno na pytlíku s kořením, nebo na lahvi. Škoda.
Ale nevidím důvod, proč by i maso s BBQ omáčkou a dušené, nemělo být dobré. V tomhle směru se daného modelu klidně zastanu.
Tak tady jste obě vedle: 1. Jaký recept jsem našla, takový jsem připravila
2. Mám doma tři druhy barbeque omáčky (každá od jiného výrbobce) a každá má jinou barvu. 3. Ta fotka je hodně přesvětlená, uvažovala jsem i o přefocení, ale teď už není co.
.
Jani, tady ale vůbec nejde o barvu BBQ omáčky, nejde ani o přesvětlenou fotku. Jde o to, že barbecue hodné toho jména NEJDE dělat v hrnci, ať už pomalém nebo obyčejném. Netvrdím, že to Tvé hovězí nebylo chutné, ale pořád to je pouze dušené hovězí s BBQ omáčkou.
děkuju Fialko, pochopila jsi mne naprosto přesně..
Jani, jsou rozdíly mezi maso barbeque (barbecue) a maso s BBQ omáčkou.
„Barbecue – V jeho pravé formě je dlouhá a pomalá tepelná úprava masa při nízké teplotě, ale za přítomnosti kouře, tj. na grilu. A potom je maso v BBQ omáčce.“