(2501) Holandský řízek pro nemasožravce

200 g tvrdého sýra
400 g dýně nebo cukety
4 vejce
sůl, pepř
(koření podle chuti)
strouhanka
olej na smažení
Sýr a dýni (cuketu) nastrouháme na jemno. Pokud je dýně pevná, tak ji hned smícháme se sýrem, pokud je šťavnatější, tak ji přes plátno nejprve zbavíme části vody.
Směs osolíme, opepříme, okořeníme, přidáme vejce a strouhanku, tak aby vznikla pevnější hmota.
Rozdělíme na menší dílky, vytvarujeme do tvaru karbanátků, obalíme ještě jednou ve strouhance a smažíme na oleji do červena.
Příloha: Bramborová kaše, zeleninový salát.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2501) Holandský řízek pro nemasožravce

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Kruci, neslo mi prihlasit z mobilu. Ja to pred tim odkapavanim nejdriv prosolim, pusti vic vody, a pak vyzdimu. A prosim te, napsalas „obalíme ještě jednou ve strouhance“ … Jak „jeste jednou“? Moje vege kamaradka se techhle syrovo-neco placek dozaduje vzdycky pri navsteve.

  2. Jiřina napsal:

    Dobré to bude, bramborová kaše k tomu a salát. 🙂

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jsem v tomto případku hrozná, ale holanďák musí být s mletým masem. Jen chápu, že ne každý to maso jí. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..