… aneb něco mezi plackami a bramborákem
1 menší dýňule
500 g vařených brambor
3 vejce
majoránka, česnek
pepř, sůl
hladká mouka
Dýňuli (já měla muškátovou) oloupeme, vydlabeme a nastrouháme nahrubo.
Brambory nastrouháme najemno, přidáme všechno ostatní a propracujeme hladké těsto. Hustota je dána šťavnatostí dýňule, těsto je spíš řidší.
Lžící namočenou do oleje tvoříme na pánvi větší placky, které pečeme do červena.
Příloha: hrnek studeného mléka.
Večeři připravila Jana Macůrková
Já bez mléka, ale se salátem a nebo jen tak samotné.
To delam z cukety. 😋
Tak já do těch bramboráků vrazím cokoli, i mrkev 🤣🤣 A jak chutnají
A takové kysané zelí taky není špatné…🙂