smíchám maso se šálkem studené vody a hned osolit. Se šlehačkou zkusím. Plát posypu drobně nakrájenou cibulkou a opepřím, vyložím slabě nakrájenou anglickou slaninou, na ni kvalitní slabé párky, vejce natvrdo na šestinky, kyselé okurky a naloženou červenou papriku. Když mám, ještě po délce rozkrojím pórek (podle mohutnosti na půl a čtvrtinu) a dám ho po celé délce rolády.
Zamotám, uhladím a nahoru na ta hovádka dám zbytek plátkové anglické. Boženka Fialová
Já se omlouvám, že zas pozdě. Věděla jsem, že se to blíží, ale podcenila jsem ukecanost. Ono to hodně poposkočilo…
Nejdřív upozorňuji, že se jedná o mleté maso, aby to nikdo nemusel shánět u původního receptu. Zkusila jsem místo vody dát šlehačku, jak v receptu uváděla Úsměvka, je to lepší. 🙂 A když ještě vmícháte lžíci škrobové moučky a necháte uležet do druhého dne,
nemá to chybičku. To mám od Jany 59. Náplň záleží na fantazii a momentálním stavu surovin v ledničce, ale ať dovnitř utopíte celkem cokoliv, výsledek je vždycky výborný.
Ještě připomenu Jarybarčin tip naplnit roládu podušenými houbami s vejci, můžu jen doporučit.
Náplň dàvám strejnou, se šelhajdou a škrobem zkusím. Dnes byly zapčečené brambory podle Úsměvky…nezbylo nic! Zítra bude dieta, abych nepraskla..
Fotky u VZK jsou pouze orientační a ilustrační, měla jsem bůček, byl vyfocený a použitý. A poté upečený a sežpapaný….
Dík za připomenutí.Bude.
To je krásný recept
To je důsledek toho , že nestíháme dobroty připravovat.
Do důsledku 🐸🤣. A je to teda princmetálový recept
Takze 2307. 😉
Moje odpověď na muj příspěvek měla být odpověď tobě
Ano, nějak jsem víc těch receptů z mletého masa sežmoulala na jednu hromadu, ať je možnost volby. 🙂
Ten bůček je ale překrásný . Moje mamka nakrájela plátky . Česnek , kmín . A vypekla úplně do červena. Cibulový výpek nám namazala na chleba . V létě s rajčátky , v zimě s okurkou . ( Asi u řezníka stejně nic jiného nebylo . Tak i sekaná byla často . Karboše , plněné papriky . Milovali jsme všechno . Mňam )
My ho měli dnsk k obědu, teda klici, já ne, mám zánět močových cest a nemám na nic ct- Antibiotika a hodně pít.
Věruško,moje mamka taky nakrájela plátky,posolila,pokmínovala,ale do každého zabalila kysané syrové zelí a dala péci.To je taky moc dobré.protože ten tenkrát tlustý bůček se pěkně vypekl,spojil s tím zelím a byla mňamka….
Roládka určitě stojí za vyzkoušení. Dobré je, že je z mletého masa, můj děda nemá zuby/ teda má, ale v hrnku/ a na všechno maso brble, že nemůže pokousat. Toto snad zvládne. Šlehačka je dobrý nápad a škrobová moučka taky. Pěkně se to spojí. Určitě vyzkouším. 🙂
Ten zánět ti nezavidim,pry to docela bolí,tak se brzy uzdrav…🌺
Rolády z mletého masa jsem dělala 3 z jednoho kila o malém průměru. Recept č 102. Záměrně, dají se použít jako jednohubky při oslavách, nebo na silvestra.