(2510) Roláda z bůčku VZK 1464

smíchám maso se šálkem studené vody a hned osolit. Se šlehačkou zkusím. Plát posypu drobně nakrájenou cibulkou a opepřím, vyložím slabě nakrájenou anglickou slaninou, na ni kvalitní slabé párky, vejce natvrdo na šestinky, kyselé okurky a naloženou červenou papriku. Když mám, ještě po délce rozkrojím pórek (podle mohutnosti na půl a čtvrtinu) a dám ho po celé délce rolády.
Zamotám, uhladím a nahoru na ta hovádka dám zbytek plátkové anglické.                                                Boženka Fialová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2510) Roláda z bůčku VZK 1464

  1. bozena.fialova napsal:

    Nejdřív upozorňuji, že se jedná o mleté maso, aby to nikdo nemusel shánět u původního receptu. Zkusila jsem místo vody dát šlehačku, jak v receptu uváděla Úsměvka, je to lepší. 🙂 A když ještě vmícháte lžíci škrobové moučky a necháte uležet do druhého dne,
    nemá to chybičku. To mám od Jany 59. Náplň záleží na fantazii a momentálním stavu surovin v ledničce, ale ať dovnitř utopíte celkem cokoliv, výsledek je vždycky výborný.
    Ještě připomenu Jarybarčin tip naplnit roládu podušenými houbami s vejci, můžu jen doporučit.

  2. Vera M. napsal:

    Ten bůček je ale překrásný . Moje mamka nakrájela plátky . Česnek , kmín . A vypekla úplně do červena. Cibulový výpek nám namazala na chleba . V létě s rajčátky , v zimě s okurkou . ( Asi u řezníka stejně nic jiného nebylo . Tak i sekaná byla často . Karboše , plněné papriky . Milovali jsme všechno . Mňam )

  3. Jiřina napsal:

    Roládka určitě stojí za vyzkoušení. Dobré je, že je z mletého masa, můj děda nemá zuby/ teda má, ale v hrnku/ a na všechno maso brble, že nemůže pokousat. Toto snad zvládne. Šlehačka je dobrý nápad a škrobová moučka taky. Pěkně se to spojí. Určitě vyzkouším. 🙂

  4. IvaC napsal:

    Ten zánět ti nezavidim,pry to docela bolí,tak se brzy uzdrav…🌺

  5. Imelda napsal:

    Rolády z mletého masa jsem dělala 3 z jednoho kila o malém průměru. Recept č 102. Záměrně, dají se použít jako jednohubky při oslavách, nebo na silvestra.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..