(2512) Míša řezy

TĚSTO:
sklenička cukru
2 skleničky polohrubé mouky
prášek do pečiva
3 vejce
sklenička mléka
půl skleničky oleje
2 lžíce kakaa

KRÉM:
2 – 3 tvarohy ve vaničce
máslo (mascarpone)
100 g cukru
(dle chuti)

POLEVA:
čokoláda na vařeni
zakysaná smetana
(poměr: 100 g rozpuštěné čokolády na vaření + 2-3 lžíce zakysané smetany)

Vajíčka ušleháme s cukrem, přiléváme mléko, olej, přisypáváme mouku + prášek do pečiva a kakao, ještě chvíli šleháme, vylijeme na plech a  pečeme na 170° asi 15-20 minut.
Máslo vyšleháme s cukrem a přidáme tvarohy.
Uděláme čokopolevu.
Na vychladlý korpus navršíme tvarohovou náplň, potřeme čokoládou a v lednici vychladíme (nejlépe se chutě propojí do druhého dne)

 Recept poslala Květoslava: „Používám starou 200ml skleničku od hořčice ,  dávám na plech 32 x 22 cm ..  větší sklenička = větší plech, pak radši krém ze 3 tvarohů.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: (2512) Míša řezy

  1. a.rena napsal:

    Juuu, tyto řezy milují naše děcka. Určitě si je poručí v únoru jedna vnučka, až bude mít svátek. Musím mrknout, jestli mám stejný recept. Jsou výborné, potvrzuji.

  2. sharka.68 napsal:

    si pamatuju,jak si je v bytovce ženský nosily ukazovat a ochutnávat..a vylepšovaly je:-D..teď je dělají v Rohovládově Bělé v cukrárně, kus za 35,- jdou hodně na odbyt… já bych z toho dala jen tu náplň 😀

  3. lakysa22 napsal:

    Důrazně žádám, aby se předkládaly i zvzůrečky – sice to znám, no ale pro porovnání…aspoň kousek🙏

  4. Macůrková Jana napsal:

    Teď jsem se dobře pobavila: nějak jsem měla pocit, že Míša řezy už tady jednou jsou. Tak jsem si zadala nejprve Míša řezy a potom Tvarohové. Co se mi objevilo….zkuste si to sami a moc se neřehtejte….Bramboračka je prostě kouzelná…

  5. BOYE napsal:

    Jé, tyhle řezy byla úplně první věc, kterou mi Dorostenka (tehdy zdaleka nedorostenka – ve druhý třídě) upekla jako překvapení: „A tos dělala úplně sama?“ „No to ne, Mařka mi musela zapálit troubu.“… Jo, je to dávno, co jsme měli plynovou troubu.

  6. adela.adale napsal:

    To je ale kouzelné, a ty řezy asi budu muset prubnout 🙂

  7. adela.adale napsal:

    Jinak opět mimo mísu – jsme momentálně na chalupě v Jeseníkách. Každej rok kupuju 20 kg slunečnice pro ptáčky a vždycky ještě dokupuju, co jsme tu, tak denně jsem sypala litrovej kelímek – ale letos ta várka vydrží ještě i pomalu třetí den. Nemáte taky někdo pocit, že je těch opeřenců nějak málo?

  8. kvetula.v napsal:

    Ještě dodatek k té vrchní vrstvě.
    Když zamícháte do 100g rozpuštěné čokolády celou (200 nebo 250g) zakysanou smetanu, je krém „živější“ . Ten dávám v případě , že ho dávám jako vrstvu jedinou. Tady jsem chtěla, aby čoko ztuhla, ale při krájení se nelámala.

    • Vera M. napsal:

      Pavel Nový , když ochrnul , tak se nějak probudil z nevědomí a když mohl přijímat návštěvy , manželka mu přinesla Míša řezy . Když tuhle historku v nějakém dokumentu vyprávěl , tak se – chlapisko – rozplakal 😭.
      Toť důkaz , jak Míšu řezy vnímají chlapi = milují a dojímá je, že jim je ta jejich upekla

  9. Jiřina napsal:

    Míša řezy – klasika, u nás to jelo často a na velký plech. Teď když jsme jen sami, tak jsem dlouho nedělala. Vypadá to nádherně, tak myslím, že to musím napravit. Sice mám ještě cukroví od vánoc, ale Míša řezy jsou lepší. 🙂

  10. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    U nás zrovna tyto řezy neletí. Ale vypadají nádherně, to musím napsat 👍👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..