(2513) Kachní prsa pečená II.

kachní prsa
drcený kmín
sůl

Kůži nařežeme ostrým nožem na čtverečky  (opatrně, abychom  neřízli do masa). Prsa okmínujeme, proložíme rozmarýnem a necháme půl hodiny odpočinout. Potom vetřeme do masa hrubozrnnou sůl a necháme ještě chvíli odležet.

Maso vložíme kůží dolů na středně horkou pánev spolu s rozmarýnem a opečeme. Maso bude pouštět tuk, který postupně odebíráme. Opékáme, dokud není kůže zlatá, může to trvat cca 10  minut.

Mezitím si předehřejeme troubu na 200°. Maso kůží nahoru dáme péct na 8 až 12 minut podle toho, jak moc propečené ho chceme mít. Vyndáme a necháme chvíli odpočívat. Nakrájíme na plátky a podáváme s klasickou přílohou: knedlík, zelí / špenát.

Pokud chcete mít kachní prsa na minutkový způsob, vynechte troubu.  Po opečení z jedné strany  maso otočte kůží nahoru a opečte ho 2-4 minuty i po druhé straně (podle toho, jak moc ho chcete mít růžové). Přendejte z pánve do misky  a nechte pět minut odpočinout v teple (buď v  troubě zahřáté na cca 60° nebo aspoň zakryté alobalem nebo pokličkou). Nakrájejte na tenké, asi půl centimetru silné plátky a podávejte přelité třeba brusinkovou omáčkou s lehkou přílohou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2513) Kachní prsa pečená II.

  1. a.rena napsal:

    Pro mě zelí prosím a knedlíku stačí dvě kolečka. Díky!😋

  2. Vera M. napsal:

    Jujdamane, to bych si dala !! Rozmarýn, zajímavé .
    Špenát 😋

  3. bozena.fialova napsal:

    Kačenku můžu kdykoliv a jakkoliv. Kdysi můj kolega říkal, že kachna je nejlepší moučník
    a já s ním naprosto souhlasím. Leč nemajíc žádnou část kachny, odnese to jen ten špenát. 🙂

  4. sharka.68 napsal:

    no, dala bych si,ne že ne….v sobotu bude jehněčí a špenát a br,špaličky..a v neděli kapřík..v pátek k večeři – domácí hovězí vývar s játrovými knedlíčky a fridátové nudle…

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já bych mohla i samotný špenát .. bez ničeho. Vypadá nádherně. A recepísek určo vyzkouším, jen tady kachní okozí těžko sháním, ale poradím si s tím. Díky 👍👍😋😋

  6. Macůrková Jana napsal:

    Už jsem o kačence taky uvažovala, u nás je běžně v Janovicích. Ale jak je mi blbě, tak se mi nechce nic vařit a ani na jídlo moc chuti nemám.

  7. kvetula.v napsal:

    Sice kačena nikdy nepatřila k mému šálku čaje, ale v jedné čínské restauraci jsem její prsa ochutnala jako vynikající minutku. Příležitostně tuto vyzkouším, třeba to bude ono? 😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..