2518) Chačapuri II.

Ingredience:

na těsto:
droždí – 7 g
cukr – 7 g
voda – 250 g

droždí smícháme s vodou, cukrem a počkáme 15 min
Přidáme:

mouka – 500 g
sůl – 5 g
olej – 50 ml

Zaděláme těsto, které necháme kynout asi 40 minut.
Rozdělíme na menší bochánky, které vyválíme na sílu asi 1 cm, na kulato.

na náplň:
tvrdý sýr – 200 g
mozzarella – 150 g
kravský sýr – 150 g (tvaroh)

Sýr nastrouháme na jemno, přidáme nadrobený tvaroh a mozzarellu, těsto posypeme,
vše zabalíme a znovu vyválíme na sílu asi 1 – 1,5 cm.
Znovu posypeme směsí sýrů, zabalíme, vyválíme a přendáme na plech nebo do pečící mísky.
Necháme kynout 40 min
Pečeme na 180°C po dobu 30 min a předtím, než je dáme do trouby, je pomažeme vajíčkem. Pečeme do zčervenání.
Po upečení potřeme máslem.
Pozn: tím, že je to kynuté těsto, je to méně mastná varianta receptu č. 178   Burek so sirom.

Podle videa na Facebooku pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: 2518) Chačapuri II.

  1. blahovka.h napsal:

    Chačapuri 2. To první 998 dělám a je moc dobré.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani, opravdu to jedno těsto válíme třikrát? 1x bez sýru a podle popisu 2x se sýrem?
    Podle fotky to vypadá, že jsi jen naplnila a rozmačkala.
    Já teda dělala podle receptu 998 a i jsme to měli letos na dovče k polévce v Písku a vždy to byla placka, tady to vypadá spíš jako chléb nebo buchta. Ale věřím, že je spousta různých druhů.
    Ať je líp

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..