Ingredience:
na těsto:
droždí – 7 g
cukr – 7 g
voda – 250 g
droždí smícháme s vodou, cukrem a počkáme 15 min
Přidáme:
mouka – 500 g
sůl – 5 g
olej – 50 ml
Zaděláme těsto, které necháme kynout asi 40 minut.
Rozdělíme na menší bochánky, které vyválíme na sílu asi 1 cm, na kulato.
na náplň:
tvrdý sýr – 200 g
mozzarella – 150 g
kravský sýr – 150 g (tvaroh)
Sýr nastrouháme na jemno, přidáme nadrobený tvaroh a mozzarellu, těsto posypeme,
vše zabalíme a znovu vyválíme na sílu asi 1 – 1,5 cm.
Znovu posypeme směsí sýrů, zabalíme, vyválíme a přendáme na plech nebo do pečící mísky.
Necháme kynout 40 min
Pečeme na 180°C po dobu 30 min a předtím, než je dáme do trouby, je pomažeme vajíčkem. Pečeme do zčervenání.
Po upečení potřeme máslem.
Pozn: tím, že je to kynuté těsto, je to méně mastná varianta receptu č. 178 Burek so sirom.
Podle videa na Facebooku pekla Jana Macůrková
Chačapuri 2. To první 998 dělám a je moc dobré.
Dík, upravila jsem číslování a jdu tiše někam umřít do houští, přeci jen to ještě není dobré. A to nemluvím o tom, že už v tom lítá i Vlastik a u dcery Elišky je to 5:0 pro covid.
Opatrujte se, Jano!
Jani, opravdu to jedno těsto válíme třikrát? 1x bez sýru a podle popisu 2x se sýrem?
Podle fotky to vypadá, že jsi jen naplnila a rozmačkala.
Já teda dělala podle receptu 998 a i jsme to měli letos na dovče k polévce v Písku a vždy to byla placka, tady to vypadá spíš jako chléb nebo buchta. Ale věřím, že je spousta různých druhů.
Ať je líp
Ono je to trochu jiné těsto, takže vyběhlo a je vyšší, ale skutečně je vyválené natříkrát a 2x plněné sýrem. A není tak mastné. Řekla bych slaná sýrová buchta, ale výborná.
OK, díky 😉